Crida a la ciutadania per contribuir en la diagnosi sobre Participació al municipi

La diagnosi es publicarà en els propers mesos, a partir d’una anàlisi prèvia que es farà abans de les vacances de nadal. Ciutadania i entitats estan cridades a participar de les diferents accions per enriquir l’avaluació i el text.

Pineda de Mar redactarà i aprovarà en els propers mesos una diagnosi sobre el municipi. L’Ajuntament, amb aquesta aposta clara per implicar als pinedencs i a les pinedenques en les polítiques municipals, iniciarà un procés participatiu a partir d’aquest mateix mes de novembre. I ho farà apel·lant a la ciutadania, les entitats i d’altres actors implicats a Pineda perquè puguin presentar propostes de millora sobre la participació al municipi.

El procés combinarà les vies telemàtiques i les presencials, i les accions es faran abans de les vacances de nadal. Aquestes posaran el focus en una anàlisi dels mecanismes, processos i espais de participació al municipi, les accions impulsades des de l’Ajuntament o la percepció general de la ciutadania sobre la participació, entre d’altres. Les principals accions orgnitzades seran una sessió pràctica amb el teixit associatiu i una enquesta oberta a la ciutadania.

El procés es tancarà amb una anàlisi de totes les propostes rebudes que s’inclouran en una diagnosi sobre la Participació, fent d’aquesta una eina més útil i eficaç a Pineda. Els resultats del procés participatiu es difondran cap al mes de març i comptaran tant amb un informe escrit accesible pel públic i una sessió informativa valorant els resultats.

L’Ajuntament anima a tot veí o veïna de Pineda de Mar a participar del procés en les seves diferents fases i a implicar-se al màxim per millorar i transformar el municipi en matèria participativa.