Commemoració del Dia Internacional contra el Bullying

Sota el lema «Que ningú et faci sentir inferior perquè tu ja ets molt gran», Pineda s’ha reivindicat contra el bullying. La lectura del manifest, acompanyada per alumnat pinedenc, ha sigut el colofó de les diferents activitats de conscienciació organitzades des de l’Ajuntament.

El compromís de Pineda contra el bullying ha quedat segellat aquest migdia a Plaça Catalunya, davant la façana de l’Ajuntament, amb la lectura del manifest conjunt amb estudiants de l’Institut Joan Coromines. Abanderats per la pancarta «Que ningú et faci sentir inferior perquè tu ja ets molt gran», regidores i regidors han acompanyat l’alumnat en la lectura.

L’acte ha sigut el colofó al conjunt d’activitats organitzades des de l’Ajuntament, entre les que destaca la filmació de vídeos grupals a centres educatius, on l’alumnat compartia una coregorafia col·lectiva contra el bullying. Els centres també hi han participat dissenyant jocs compartits entre diferents escoles. I, anteriorment, a L’Auditori de Pineda es va poder seguir l’obra teatral «Orelles de papallona».

Escalada de casos

La major implicació en la conscienciació contra el bullying respon a la preocupant escalada de casos d’assetjament denunciats a nivell global. Els registres mostren que un de cada quatre infants a Catalunya n’han patit, i en els darrers quatre mesos se n’han identificat 1.932 amb situacions de violència.