Comencen els treballs per desmuntar els fonaments de l’antiga caserna de la Guàrdia Civil

La intervenció, a càrrec del Ministerio para la Transición Ecológica y Reto Demográfico, busca naturalitzar la zona de la Platja dels Pins. L’edifici va ser enderrocat l’any 2004 després que un temporal en fes malbé tota l’estructura, i ara només en quedaven els fonaments.

La Dirección General de Costa y el Mar del Ministerio para la Transición Ecológica y Reto Demográfico, ha començat aquest dilluns els treballs per desmuntar els darrers elements de la caserna de la Guàrdia Civil que quedaven a la Platja dels Pins, una intervenció que es preveu finalitzada en un període de tres dies.

S’actuarà sobre els fonaments de l’antic edifici, que en l’actualitat condicionaven els moviments a la zona i n’impedien la completa naturalització d’aquesta zona de la platja pinedenca. L’edifici feia anys que no era utilitzat i, en concret, se’n va fer l’enderrocament l’any 2004, després que un temporal patit l’any 2003 fes malbé tota l’estructura arquitectònica impossibilitat-ne la dedicació a qualsevol altra funció.

Breu història de l’equipament

El cos de carrabiners i fronteres, creat l’any 1829 per resguardar els espais costers del territori, va ser el primer en fer-ne ús. Amb la integració a la Guàrdia Civil d’aquest cos l’any 1940, canviari de mans la titularitat. L’any 1980 es va utilitzar per a la construcció de 15 habitatges i espais per a tasques administratives, seguint els models de casernes de la Guàrdia Civil. Amb el desplegament dels Mossos d’Esquadra l’any 2002 i el temporal de 2003, es van accelerar les polítiques de naturalització d’aquest espai que van portar a l’enderrocament l’any 2004 i, vint anys més tard, a l’actual retirada dels fonaments.