Cloenda del programa Singulars amb la participació de 36 joves

El programa té com a objectiu reforçar l’ocupabilitat i les competències professionals de joves que es troben fora del sistema educatiu o del mercat de treball.

Ahir es va celebrar la cloenda del programa Singulars de Pineda de Mar, un programa que té l’objectiu de reforçar l’ocupabilitat i les competències professionals de joves no ocupats ni integrats als sistemes d’educació i formació. En aquesta edició han participat 36 joves de Pineda de Mar amb el repte de poder retornar al sistema educatiu o bé poder incorporar-se al mercat del treball.

Durant les setmanes que ha durat el programa, els participants han pogut practicar un tastet d’oficis amb formacions curtes de 20 hores cadascuna: cuina, robòtica i noves tecnologies, iniciació al salvament i socorrisme i curs de premonitoratge. Posteriorment, segons les inquietuds, competències i treball amb les orientadores del programa, han realitzat una formació professionalitzadora a escollir entre el disseny artístic i fotografia, la cuina l’esport, posant èmfasis en l’entrenament personal.

El programa l’executa l’Ajuntament de Pineda de Mar al Centre Innova a través d’un conveni amb la Fundació Gentis. És finançat pel Servei d’Ocupació de Catalunya, el Ministeri de Treball i el Fons Social Europeu amb la Garantia Juvenil.

A l’acte de cloenda del programa celebrat ahir, els joves van exposar part dels projectes realitzats dins l’àmbit artístic, un petit tast de la formació de cuina i, finalment, una exhibició de l’entrenament esportiu. Van participar en aquesta jornada la regidora d’Ocupació i Formació Ester Puertas i el regidor de joventut Jorge Torres, juntament amb la directora del SOC, Adriana Rectoret, la cap del programa Singular, Laura López i la gerent de la Fundació Gentis Marta Cid.