Celebrada la primera Mesa de Coordinació Operativa

S’hi van citar els representants de tres diferents cossos policials: Mossos d’Esquadra, Policia Local de Pineda de Mar i Policia Local de Calella. Es van establir els primers dispositius conjunts i es va marcar el calendari que donarà continuïtat a la MCO de manera periòdica

Fa tot just un mes, fruit d’una trobada entre els alcaldes Xavier Amor (Pineda de Mar) i Marc Buch (Calella), s’acordava que els cossos policials de les respectives localitats es comprometessin a celebrar reunions de coordinació per tal d'oferir un servei policial més àgil i efectiu a la ciutadania. Des del passat 6 de juliol, la Mesa de Coordinació Operativa (MCO) ja està en marxa i les col·laboracions entre els cossos de seguretat locals i els Mossos d'Esquadra estan activades.

La funció principal de la mesa és establir els dispositius preventius conjunts necessaris en diferents matèries i durant èpoques diferents, en funció de les incidències sorgides als dos municipis. Pel que fa a la seguretat, s’ha establert un dispositiu especial per a l’estiu, la funció del qual serà protegir les zones amb més moviment com són els hotels i les platges. El dispositiu controlarà i marcarà els punts més conflictius per tal de reforçar-los amb actuacions concretes com la presència d'agents de paisà. 

Pel que fa al trànsit, hi haurà dos dispositius: un d’específic i un de general. Aquest últim serà conjunt, amb un mateix control en diferents punts segons les necessitats puntuals que detectin els tres cossos. El dispositiu de Can Carreras serà l’específic, tancant i controlant l’accés de sortida per tal de millorar-ne la mobilitat. En tots dos casos, els dispositius també seran proactius en la detecció de substàncies il·legals i d’infraccions en la circulació.