Can Jalpí acull l’acte d’inauguració de la campanya «Que no et venguin la llauna!»

La campanya, promoguda per l’Oficina Jove del Maresme, vol alertar a persones joves i adolescents sobre el consum de begudes energètiques. Les últimes enquestes situen el consum d’aquest tipus de begudes entre persones de 14 a 18 anys en prop del 50%.

Sota el lema «Que no et venguin la llauna!», l’Oficina Jove del Maresme ha preparat una campanya de sensibilització al voltant de l’ús de begudes energètiques, afavorint la presa de decisions més informades sobre el seu consum.

En col·laboració amb professionals i administracions de la comarca, la campanya va ser inaugurada a Can Jalpí de Pineda, on es podrà visitar per informar-se en detall i amb dades sobre la qüestió. L’objectiu és promoure la presa de consciència dels riscos sobre la pròpia salut i facilitar eines per generar una visió més crítica sobre els missatges publicitaris de les marques de begudes energètiques.

Un 47,7% en consumeix

En la darrera Enquesta sobre Alcohol i Drogues en Ensenyaments Secundaris a Espanya (ESTUDES) es va detectar la xifra més alta registrada entre els enquestats. Un 47’7% de les persones entre 14 i 18 anys havien consumit begudes energètiques en els darrers 30 dies. Una cinquena part, barrejades amb alcohol. L’estimulació del sistema nerviós que produeixen aquestes begudes pot arribar a causar conseqüències importants.