Campanya de conscienciació contra la venda de «vàpers» a menors d’edat

• Segons dades recollides, més de la meitat d’estudiants d’entre 14 i 18 anys han consumit cigarretes electròniques en algun moment • La regidoria de Salut i la Policia Local han visitat més de 60 establiments per explicar-los la normativa vigent i els perills per als menors d’edat

Les cigarretes electròniques, conegudes també com a «vàpers», s’estan convertint en una porta d’entrada al tabaquisme per als menors d’edat. Segons dades recollides a l’ESTUDES 2023, més de la meitat dels estudiants de 14 a 18 anys n’han consumit, la qual cosa suposa un increment de més d’un 10% en relació a l’any anterior.

Davant d’aquesta problemàtica, la regidoria de Salut ha realitzat una campanya de conscienciació a més de 60 establiments del municipi on es ven aquest tipus de producte. En col·laboració amb la Policia Local, les visites als establiments han servit per recordar-los la normativa vigent i els perills per als menors d’edat. A cadascun dels locals se’ls ha entregat un cartell per col·locar-lo de manera visible, on es recorda que la venta a menors està prohibida.

Llei 18/2015

En concret, la normativa que s’aplica en relació a la comercialització està recollida en la Llei 18/2015, i el posterior decret 47/2024 d’ampliació de la llei, on s’especifica la prohibició de la venda a menors d’edat de cap producte que porti tabac, imiti o indueixi a fumar.