Ampliació del servei de recollida selectiva per a la temporada d’estiu

L’ampliació, aprovada pel Ple, començarà el proper dilluns 17 de juny i durarà fins el 15 de setembre. Inclourà un servei addicional de repàs durant les tardes i una jornada setmanal més per a la recollida de vidre.

El Ple celebrat el passat mes de maig va aprovar novament l’ampliació del servei de recollida selectiva de vidre, paper i envasos per a la temporada d’estiu. Amb voluntat de minimitzar l’impacte negatiu dels desbordaments durant aquests mesos, el servei incrementarà les hores de recollida entre el dilluns 17 de juny i el 15 de setembre.

L’ampliació inclou 78 jornades addicionals de repàs, que consisteixen en un torn afegit de recollida en horari de tardes –entre les 14.00 i les 19.30h-- de dilluns a dissabte. Això ha de permetre garantir que els contenidors de recollida selectiva presentin un estat adequat al llarg del dia, evitant desbordaments que afectin la mobilitat i salubritat.

A més, també s’intensificarà el servei específic de recollida de vidre. En concret, s’afegiran un total de 13 jornades addicionals a les estipulades, repartides de tal manera que cada divendres hi hagi un nou torn de buidatge dels contenidors de vidre.

Millor reciclatge, menys despesa

El cost de l’ampliació d’aquest servei és de 17.913,60 €, condicionat a una millora efectiva del mateix. En aquest sentit, l’Ajuntament recorda que la recollida de residus comporta un cost important a l’economia municipal. Un cost que s’incrementa quan l’ús dels contenidors no és l’adequat.