Activitats programades del mes d'abril a la Biblioteca Serra i Moret

La Biblioteca municipal Serra i Moret és un espai idoni per a organitzar activitats culturals. Aquest mes d'abril de 2022 en gaudireu un munt.

De l’1 al 24 d’abril. Exposició itinerant Tritó del Montseny. Organitza: Diputació de Barcelona.

Exposició divulgativa sobre el tritó del Montseny (Calotriton arnoldi), un organisme únic i endèmic d'aquest massís. Malauradament la Unió Internacional per a la Conservació de la Natura (IUCN) l'ha catalogat com a espècie en perill crític d'extinció. L'objectiu de la mostra és difondre el coneixement d'aquest amfibi i de l'hàbitat on viu, les amenaces que posen en perill la seva supervivència i les actuacions que es duen a terme per millorar la seva conservació.

Aquesta exposició s'emmarca dins del projecte europeu «LIFE Tritó Montseny» (http://lifetritomontseny.eu/), que promou una cinquantena d'accions per garantir la conservació d'aquesta espècie i el seu hàbitat.

Del 3 al 10 d’abril, Setmana de la salut, organitzada per la Regidoria de Salut. Exposició documentals Com cuidar la nostra salut de forma integral.

Dilluns, 4 d’abril. 18 h. Taller tecnològic: Pintar en llum, a càrrec de TecnoCampus de Mataró. Dins del projecte Tecnogirl promogut per les Biblioteques del Maresme i TecnoCampus. Adreçat a joves d’11 a 18 anys. Cal inscripció prèvia

Voleu fer fotografies artístiques a través de l'ús de colors i llums? En aquest taller descobriràs com fent ús de les següents tècniques de fotografia: llargues velocitats (lightpainting, esteles de llum) i doble exposició, podràs obtenir unes fotografies artístiques plenes de llums, color i formes creant el teu propi estil! Aprendràs com utilitzar la teva càmera per aconseguir determinades tècniques, a més de com adreçar la llum i al model. I finalment descobrir com editar les teves imatges segons la teva intenció fotogràfica.

Dimarts, 5 d’abril. 18.30 h Club de lectura de l òpera: Don Giovanni, de Mozart, càrrec de Rosa maria Carbonell. Dins del projecte LiceuBib del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya

Dimecres, 6 d’abril. 18 h Taller creatiu: Vine a viure i a pintar la Pasqua. Activitat familiar amb infants a partir dels 7 anys. Cal inscripció prèvia.

Divendres, 8 d’abril. 18 h Storytelling: a càrrec de Kids & Us. Un hora del conte en anglès pels més menuts.

Dimarts, 19 d’abril. 18 h Tast d’instruments i audicions de corda fregada a càrrec de l’Escola Municipal de Música

Dimecres, 20 d’abril. 17.30 h Taller creatiu: Coneix el tritó del Montseny, a càrrec d’ADEMC. Per infants a partir de 7 anys. Cal inscripció prèvia

Divendres, 22 d’abril. 9- 12 h Una porta, un conte. Activitat adreçada a centres educatius de primària, dins del Pla Lector Municipal

Divendres, 22 d’abril. 18 h. Taller creatiu: Pinta la teva rosa. Activitat familiar amb infants a partir dels 7 anys. Cal inscripció prèvia.

Dissabte, 23 d’abril. De 9 a 14 h Vine a buscar les novetats de Sant Jordi i emporta-te-les en préstec.

Del 25 d’abril al 13 de maig. Exposició itinerant: Ocellam. Organitza: Diputació de Barcelona.

‘L’exposició és un homenatge literari als ocells. D’entre les variades espècies d’ocells existents, s’han escollit set. Aquesta exposició vol apropar el món d’aquests set ocells de la mà de textos redactats per escriptors i gent de lletra que han mostrat un interès vers el món dels animals de ploma. Autors com Jacint Verdaguer, Josep Maria de Sagarra, Josep Carner, Pere Quart, Joan Amades, Pau Bertran i Bros, Tomàs Garcés, etc. ens han llegat escrits que ens conviden a girar la vista amb curiositat cap aquestes bestioles de vol incansable. A més, trobarem dos personatges literaris que tenen una relació amb el món dels ocells. Es tracta de Peter Pan) i Papageno.

Dilluns, 25 d’abril. 18 h. Microconcert de guitarres, a càrrec de l’Escola Municipal de Música.

Dimecres, 27. A les 20.30 h. Trobada del Club de lectura dirigit per l’escriptor i filòleg Toni Sala. Es comentarà : Història somiada, de A. Schnitzler