La companyia estatal Lezginka actuarà aquest divendres a Pineda de Mar

Serà dins la programació de les Jornades Internacionals Folklòriques de Catalunya.

Les Jornades Internacionals Folklòriques de Catalunya tenen de nou parada a Pineda de Mar. Aquest divendres 3 de setembre a les 22.00 h el grup de la República del Daguestan actuarà al pati de Can Comas. Enguany les jornades arriben a la 38a edició i se celebraran del 2 al 12 de setembre arreu de Catalunya.

 

La companyia estatal Lezginka

Daguestan es troba a l'extrem sud de la federació de Rússia, al llarg de la serralada del Caucas. Tamkho Izrailov, un dels solistes més brillants del conjunt de ball de l'Acadèmia Estatal de Folklore (dirigida per Igor Moiseyev), va crear la Companyia estatal Lezginka fa cinquanta anys. El nom del grup prové de "lezginka", una dansa temperamental i agitada que els homes ballen sobre la punta dels dits del peu mentre alcen el cap amb orgull. Aquest ball, que representa el vol de l'àguila, reprodueix l'esperit de la gent del país i n'ha esdevingut un dels símbols.

 

Izrailov va adaptar molts dels secrets del llegendari Igor Moiseyev en l'escenificació de les danses. La majoria de les coreografies es basen en el folklore de la regió. Sovint, un home fort i orgullós és el centre d'atenció i la seva dansa, apassionada, sembla una manera de mostrar-nos el coratge dels individus d'aquell territori.