S’inaugura la nova Deixalleria Municipal de Pineda de Mar

La planta ja es va posar en marxa a finals de mes i ens els propers mesos s’haurà de fer el traspàs

L’alcalde de Pineda de Mar, Xavier Amor, i la regidora de Medi Ambient, Mònica Palacín, van inaugurar aquest passat dissabte 3 de juliol les dependències de la nova Deixalleria Municipal. La planta, ubicada al carrer Mèxic, 1, ja es va posar en funcionament la setmana de 21 de juny, i aquests dies estarà oberta de forma provisional fins que no es faci el traspàs de competència a la Mancomunitat de l’Alt Maresme per a la Gestió de Residus Sòlids Urbans i del Medi Ambient. A la inauguració també hi va assistir Jordi Renom, director de la divisió Gestió de Residus de l’Agència de Residus de Catalunya, així com diversos regidors del consistori pinedenc i representants de les entitats veïnals. Les obres de la deixalleria han tingut un cost de poc més de 400.000 euros i ha comptat amb una subvenció de 285.499 euros de l’Agència Catalana de Residus.
 
La nova deixalleria de Pineda de Mar es caracteritza per recollir selectivament diversos tipus de residus de forma ordenada. D’aquesta manera els usuaris poden fer abocaments controlats de runa, voluminosos, fusta, ferralla i metalls, restes vegetals, pneumàtics, paper i cartró, plàstic i vidre, en grans contenidors. A més, també s’hi recullen matalassos, electrodomèstics amb CFC i sense, aparells electrònics, plaques de fibrociment, plàstics d’hivernacles, pòrex i residus especials com poden ser vernissos, pintures, piles, bateries i florescents.
 
La nova deixalleria té una superfície total de 2.003 m² i està dividida en dos nivells. Tots els usuaris han d’entrar per la part inferior. Just a l’entrada del recinte hi ha les oficines i una bàscula d’entrada i sortida per comprovar el pes dels vehicles professionals. En aquest primer nivell hi ha tots els contenidors on s’hi fan els abocaments i una àmplia zona de maniobra on els camions poden realitzar la recollida i el buidatge. A la part superior és on els usuaris poden accedir amb els seus vehicles per fer els abocaments de forma més còmode.
 
 
 
Horari deixalleria:
De dilluns a divendres: de 10 a 14 i de 16 a 19 h.
Dissabte: de 10 a 14 i de 15 a 19 h.
Diumenge: de 10 a 12 h.