L’Ajuntament de Pineda de Mar modifica la taxa dels ensenyaments especials

La voluntat de l’equip de govern amb aquesta mesura és mantenir oberts els serveis i reduir-ne el dè

El ple de l’Ajuntament de Pineda, celebrat aquest dijous al vespre, va aprovar un increment de la taxa per ensenyaments especials. En concret s’apujaran els preus de les quotes de les Llars d’Infants Municipals, de l’Escola Municipal de Música i de Dansa, la de l’Escola d’Adults Natura, i la dels serveis municipals de Logopèdia i Psicologia. L’equip de govern (PSC i ERC) va defensar la proposta d’augment d’aquests serveis no obligatoris per tal de garantir la seva sostenibilitat financera ja que són serveis altament deficitaris amb preus que són entre un 30 i un 60% inferiors als la resta de la comarca. Els grups de l’oposició, CiU, PP i 100xCent per Pineda, hi van votar en contra, mentre que el regidor no adscrit, es va abstenir.
 
El regidor d’Educació, Santiago Macip, va dir en el ple que aquesta és una mesura necessària degut a la situació econòmica actual. El regidor va defensar que, tot i aquest increment, Pineda continuarà tenint els preus més baixos de la comarca i que tots els serveis continuaran rebent subvenció per part de l’Ajuntament. En aquest mateix sentit, Macip va recordar que des del consistori hi ha unes beques per ajudar les famílies més necessitades.
 
Així doncs, les taxes per al curs 2010-2011 de les Llar d’Infants Municipals serà de 100 euros mensuals, mentre que el servei d’escola quinzenal durant el període de vacances serà de 50 euros. Per la seva banda, la matrícula de l’escola Municipal de Música tindrà un cost de 55 euros, i el de l’escola de Dansa oscil·larà entre el 16,23 i els 33 euros segons els dies de classe a la setmana. L’increment de les taxes de l’Escola d’Adults serà progressiu segons les assignatures que cursin els alumnes. Així, un estudiant que faci l’aula d’acollida i català tindrà una matrícula de 100 euros mensuals, mentre que un que es prepari per fer l’accés a la universitat per a majors de 25 anys serà de 650 euros. Finalment, el servei de psicologia tindrà una taxa de 10 euros per sessió, mentre que el de logopèdia serà de 6.
 
Tot i aquest augment, l’equip de govern va anunciar una sèrie de reduccions sobre les quotes d’un 10% que beneficiarà les famílies amb 3 membres matriculats a una escola, als jubilats o als majors de 65 anys i a les persones de família nombrosa o monoparentals. També si un alumne temporalment no pot assistir a classe, només pagarà la meitat de la quota conservant la plaça.