L'Ajuntament vol reactivar el polígon industrial

S'ampliarà el pla d'usos del polígon i s'integrarà dins el Pacte Industrial de la Regió Metropolitana

Un dels sectors econòmics més importants i que més està patint la crisi actual, tant al país com al municipi, és el de la indústria. Són moltes les empreses que han hagut de tancat i molts els treballadors que han perdut el seu lloc de treball. Per aquest motiu, l’Ajuntament de Pineda de Mar vol portar a terme un pla de treball per reactivar el seu polígon industrial, amb tres línies d’actuació.

En primer lloc, l’Ajuntament impulsarà el projecte d’ampliació d’usos del polígon industrial, plantejat des de l’inici de la legislatura, de manera que, a més de les indústries, s’hi puguin instal·lar també activitats terciàries, i així atreure a noves empreses. Es preveu que la redacció del projecte es desenvolupi en tres fases: una primera per estudiar la viabilitat dels nous usos; una segona per traçar les línies generals del nou planejament urbanístic; i una tercera per desenvolupar les adequacions dels espais i les naus existents.

En segon lloc, es proposarà l'adhesió de l'Ajuntament de Pineda de Mar, al Pacte Industrial de la Regió Metropolitana de Barcelona, amb l’objectiu de compartir informació, estratègies i plans d’actuació amb la xarxa de polígons de la província; així com promoure la competitivitat empresarial del sector industrial, la creació de noves empreses i la generació d’ocupació.

Finalment, i a mig termini, l’Ajuntament es planteja com a objectiu estratègic per a la dinamització de l’economia local, l’inici de les obres d’urbanització dels nous polígons PP-10 i PP-11, situats entre l’actual polígon industrial i l’enllaç amb l’autopista C-32.