La Font del Ferro ja torna a lluir l'aspecte original de la restauració de tot l'espai

S’han restaurat el pont i les baranes malmeses per una bretolada

Les baranes del pont de la Font del Ferro, així com les baranes de protecció de l'arcada romana, a la Riera de Pineda ja estan dempeus. Ara fa 3 setmanes aquest espai va patir una bretolada i algunes baranes es van tirar a terra, algunes de les quals, només feia dues setmanes que eren instal.lades.

El servei de Parcs Naturals de la Diputació de Barcelona s'ha encarregat de restaurar l'espai sumant esforços amb la Plataforma Salvem La Vall de la Riera de Pineda, i l'Agrupament Escolta i Guia Montpalau.

La intervenció de consolidació a l’arcada romana de l’aqüeducte situada al veïnat de St. Pere de Riu (Tordera), al paratge de la Font del Ferro, es va iniciar el 21 d’agost i es va concloure el dia 29 d’agost de 2012. El pressupost ha estat el previst per l’entitat de 4.023,80 euros.  D’ells, 1.894,89 els ha aportat la Diputació de Barcelona dins el programa de subvencions a particulars en l’àmbit dels parcs naturals gestionats per la Diputació (convocatòria de 2010). La intervenció ha estat efectuada per dos restauradors professionals i ha disposat del vistiplau previ de la Dir. Gral. de Patrimoni Cultural (Generalitat de Catalunya). Així, s’ha dut a terme com a intervenció arqueològica acomplint els requeriments del Servei d’Arqueologia i Paleontologia de la Generalitat.