Xavier Amor presenta a Madrid el nou Polígon Industrial Innova 21

L’alcalde de Pineda de Mar es reunirà amb 300 empresaris d’arreu de l’estat espanyol per presentar-l

L’alcalde de Pineda de Mar, Xavier Amor, serà aquest divendres a Madrid per reunir-se amb un grup de 300 empresaris d’arreu de l’estat espanyol i presentar-los el projecte de nou polígon industrial del municipi, Innova 21. L’objectiu de la visita és captar inversors que estiguin interessats en instal·lar les seves empreses a Pineda. Amor farà aquesta visita juntament amb diversos alcaldes catalans i amb el suport de la Federació de Municipis de Catalunya.
 
El passat 2009 l’equip de govern de l’Ajuntament de Pineda de Mar va aprovar per ple el planejament d’un nou polígon industrial amb la visió de buscar sortides a la crisi econòmica i crear les condicions per atreure empreses i treball al municipi. Avui, aquesta visió de futur ha coincidit amb la de grups inversors que estan començant a buscar sòl industrial on expandir-se i que estan cercant les millors ubicacions a Catalunya.
 
Per al govern pinedenc, la creació d’empreses i treball és la seva prioritat fins a l’acabament del mandat. Per això, des de fa mesos Xavier Amor està establint contactes amb empreses que estiguin disposades a instal·lar-se, invertir i crear llocs de treball a Pineda de Mar. I en aquesta línia se situa la reunió que el divendres mantindrà a Madrid amb un grup de 300 empresaris, als qual proposarà invertir al nou polígon industrial Innova 21.
 
El nou polígon industrial, que ha estat batejat com a Innova 21, és un espai adaptat a les necessitats d'empreses mitjanes i comunicat directament amb l'autopista C-32, la carretera N-II i el proper desdoblament d'aquesta última. Les comunicacions del polígon Innova 21 han estat una de les principals prioritats en el seu disseny: 4 carrils d'accés a l'autopista C-32, una via de servei de 2 carrils específica per al polígon i 2 rotondes de distribució del trànsit que permeten un accés òptim per a tot tipus de vehicles.
 
Innova 21 ocupa una superfície de 200.000 m², oferint la possibilitat d'edificar 135.000 m² de sostre industrial i 20.000 m² d'indústria-aparador paral·lels a la via d'enllaç amb l'autopista. El polígon, doncs, té un potencial de desenvolupament de més de 200 activitats, amb naus que van des dels 300 fins als 1.500 m².
 
I un polígon que, a més de l'emplaçament geogràfic i les comunicacions, compta amb diversos factors més que han d’afavorir el seu desenvolupament: un altre polígon industrial annex (de 400.000 m²), en ple funcionament des de fa 30 anys i amb un ampli ventall d'empreses, tant de producció integral com d'activitat complementària; una associació d'empresaris molt activa; i el Centre Innova de desenvolupament econòmic, ubicat al mateix polígon.
 
Amb tots aquests elements, Xavier Amor presentarà a Madrid el nou polígon Innova 21 com una proposta d’inversió per a aquells empresaris que vulguin ubicar les seves activitats en l'entorn de Barcelona, i aprofitar tant el seu potencial econòmic com les seves comunicacions.