Es clou la VIII Mostra Nacional de Teatre Amateu amb un èxit de participació

El president de la Generalitat de Catalunya, José Montilla, ha presidit aquest diumenge al migdia l’

Montilla ha donat el guardó de reconeixement de la Mostra d’enguany a la Federació de Grups Amateurs de Teatre de Catalunya en motiu del seu 25è aniversari i de la Creu de Sant Jordi que l’entitat va rebre el passat 21 d’abril. Durant aquests tres dies Pineda de Mar ha estat l’escenari de 28 espectacles, més de 30 representacions que han comptat amb la participació de més de 500 actors, actrius i tècnics amateurs.

L’alcalde de Pineda de Mar, Xavier Amor, ha estat l’encarregat d’obrir l’acte central de la VIII Mostra Nacional de Teatre Amateur que s’ha celebrat del 30 d’abril al 2 de maig. Amor ha fet una valoració positiva de la Mostra d’aquest any que ha portat més de 7.000 visites al municipi en un cap de setmana on el teatre ha estat el principal protagonista. Amor ha agraït la visita del president Montilla i ha felicitat els tres organitzadors de la Mostra per la feina feta aquests últims mesos. El president de la Generalitat, José Montilla, ha tancat l’acte amb un discurs en el que ha explicat que en època de crisi Catalunya necessita de la política, de la cultura i també de l’esforç de la gent del teatre. Montilla, ha destacat la importància de la cultura popular catalana que ha sobreviscut generació a generació, i ha dit que des del teatre també es fa país.

Per la seva banda, el president del Centre Cultural i Recreatiu, Joaquim Gibert, ha agraït l’esforç de la Federació i el consistori pinedenc, així com la dedicació dels més de 100 voluntaris del Centre que aquests tres dies han estat col·laborant pel bon funcionament de la Mostra. Els encarregats de donar pas al lliurament del guardó han estat dos actors professionals, Rosa Serra i Lluís Soler, que han tingut paraules d’elogi pels representants del teatre amateur. En aquest mateix sentit s’ha pronunciat el president de la Federació de Grups Amateurs de Teatre de Catalunya, Josep Rafecas, que ha fet extensiu el guardó rebut per la federació a tota la família del teatre amateur. Rafecas també ha destacat la quantitat de representacions i actors que han estat aquests dies a Pineda.