Comença la tercera fase de les obres de reurbanització de l’avinguda Mediterrani

L’empresa adjudicatària de les obres ha fixat un termini de tres mesos per enllestir els treballs.

Segons ha informat l’empresa adjudicatària de les obres de reurbanització de l’avinguda Mediterrani de Pineda de Mar, la tercera fase de les obres en aquest eix viari central de Poblenou començaran dimecres 12 de maig. El tram afectat és el comprès entre el passeig Diputació i el carrer Garbí i es realitzaran de forma simultània amb les de la segona fase, entre l’avinguda Hispanitat i el carrer Diputació. El termini d’execució de les obres és previst en tres mesos. Durant aquest període de temps no es podrà circular pels trams assenyalats.
 
Les obres de reurbanització de l’avinguda Mediterrani segueixen a bon ritme i a mitjans d’aquesta setmana es posarà en marxa la tercera i última fase de les obres. Igual que a la primera fase, els operaris miraran de facilitar als usuaris dels guals del tram de carrer en obres, fer-ne ús tot el temps que sigui possible. A més, amb la intenció de minimitzar les molèsties als comerços s'han habilitat noves zones de càrrega i descàrrega. Una es troba a l’avinguda Puerto Rico, davant de la plaça del Pilar, entre Mediterrani i Pirineus. També n’hi ha una altra al carrer la Selva, entre Mediterrani i Ponent. I la tercera s’ha habilitat al carrer Empordà, a la meitat del tram existent entre l’avinguda Mediterrani i el carrer Vallès.
 
Canvis de sentit de circulació
Degut a les obres també es modificarà de forma provisional algun sentit de circulació. És el cas del carrer Ponent, entre la plaça Reis Catòlics i la plaça Solidaritat, que serà de sentit ascendent. També canvia el sentit del carrer la Guàrdia, entre el carrer Garbí i la plaça Reis Catòlics, que serà descendent. Finalment, el carrer Andorra, entre avinguda Mediterrani i el carrer Europa, serà direcció Barcelona.
 
Afectació al bus urbà
El recorregut del bus també es veurà afectat. Mentre les obres estiguin en marxa el bus arribarà des de l’N-II a l'avinguda Mediterrani i girarà en sentit Girona pel paral·lel de l’N-II fins al carrer la Guàrdia per on baixarà fins arribar a la plaça Reis Catòlics. Allà girarà en sentit Barcelona, passarà entre les places Reis Catòlics i Nova, i baixarà pel carrer Ponent fins arribar a l'avinguda Hispanitat. Allà es dirigirà fins l'avinguda Puerto Rico on continuarà amb el seu recorregut habitual.
 
Les dues parades existents a l'avinguda Mediterrani s'anul·len i els usuaris hauran de fer servir la que ja està en funcionament, a l'avinguda Puerto Rico o la nova parada que s’ubicarà de forma provisional davant de la plaça dels Reis Catòlics, entre el carrer Ponent i Vallès.