Dia Mundial sense Alcohol a Pineda de Mar

Un dels sectors on es posa una atenció especial és el dels joves

Amb motiu de la celebració del Dia Mundial sense Alcohol, des de diferents serveis de l’Ajuntament de Pineda de Mar, s’ha organitzat tot un seguit d’accions entorn la prevenció del consum d’aquesta substància amb l’objectiu de sensibilitzar la població general dels seus riscos i situar què s’entén per consum de risc.

Activitats programades

Població jove en col·laboració amb l’Espai Jove

•    Exposició  Controles a través de la qual es treballaran les dades de consum, els mites i creences, la publicitat i la capacitat de decidir.  Aquesta expo estarà instal•lada a l’espai Jove durant la setmana del 15/11 i a través d’ella es faran diferents tallers.
•    Taller a l’hora del pati als tres instituts (INS Euclides, INS Joan Coromines i INS Pineda) amb material divulgatiu.

Per tots els públics amb la col·laboració de Policia Local, Serveis Socials i la Unitat d’Atenció a les Drogodependències

•    Taula Rodona a Ràdio Pineda, dijous dia 15, a les 13.00 h. Es pretén informar sobre els riscos i conseqüències per la nostra salut, a nivell jurídic i  a nivell familiar. Assistiran  el Dr. Jesús Martínez, metge de la UAD, Carles Santacreu, Inspector en Cap de la Policia Local de Pineda de Mar, Elena Pla, Treballadora Social i Mar Latorre, Tècnica de Drogodepedències..

•    Alcohol check - Test per valorar de forma individual el nivell de consum d’alcohol.

•    Veus el que Beus- Calculadora personal per prendre consciència dels hàbits de consum d’alcohol.

Segons l’OMS valorem consum de risc en els homes com el superior o igual a 28 unitats de beguda (UBE) per setmana i en les dones 17 UBE/setmana. Una UBE equival a 10g d’alcohol . Igualment, es considera consum de risc la ingesta de 5 o més UBE en una única ocasió (binge drinking) , al menys una vegada al mes .

Cal tenir en compte que , segons la darrera Enquesta de Salut de Catalunya (ESCA 2010) un 6,2% de la població de 15 anys i més fa un consum d’alcohol de risc  (el 8,7% en els homes i el 3,7% en les dones), dos punts per sobre del consum de risc de l’any 2006.  Tanmateix, el 64.7% de la població beu amb moderació.