Pineda de Mar rebrà 31.212 euros per pal·liar els efectes de la nevada

La Generalitat de Catalunya va anunciar el dimarts 30 de març que per tal de pal·liar els efectes de

L’anunci el va fer el secretari general d'Interior, Joan Boada, al Consell Comarcal del Maresme, ja que el govern català ha impulsat una subvenció conjunta de 156.000 euros entre els set municipis més afectats del nord del Maresme. La partida pretén contrarestar la despesa extraordinària que han hagut d'assumir els consistoris de les partides de personal i de despesa corrent.

Es va activar el pla d’actuació municipal d’emergència
L’Ajuntament va activar el dilluns 8 al migdia el pla d’actuació municipal d’emergència a causa de la nevada. El consistori pinedenc va decidir anul·lar les classes als centres d’educació durant la tarda de dilluns i dimarts. També va activar un telèfon d’urgència i va utilitzar l’emissora municipal Ràdio Pineda (94.6 FM) per mantenir informada la població.

El pla es va mantenir activat fins dimecres a la tarda (15.00 h) un cop es va restablir la normalitat al municipi després de la nevada de dilluns i l’alerta meteorològica de fort vent i onatge de dimarts.

La prioritat del pla d’actuació fou en tot moment garantir la seguretat de les persones, facilitar l’accés dels veïns i veïnes a les urbanitzacions i zones més afectades per la nevada i donar cobertura als més perjudicats. La Policia Local i el Serveis Municipals van realitzar gairebé 100 sortides en les gairebé 48 hores que el pla va estar activat.

Les zones més afectades per la nevada van ser les urbanitzacions. Així Can Carreres va estar més de 72 hores sense llum i la neu acumulada als carrers de la zona més alta van dificultar l’accés durant dos dies. També la zona alta de Pinemar va quedar aïllada durant unes hores i més de la meitat de la població es va quedar sense subministrament elèctric unes hores.

Neteja de boscos
Un altre dels problemes que ara haurà d'afrontar el municipi és la neteja de boscos, amb l'objectiu de disminuir el risc d'incendi el pròxim estiu. En aquest aspecte, la Generalitat també ha anunciat que està donant ajudes i es preveu que després de Setmana Santa comencin aquestes feines de neteja. Per col·laborar amb les ADF es contractarà a persones aturades.