L’EDAR Maresme Nord aprofitarà la totalitat de l’aigua

La depuradora de l’Alt Maresme reaprofitarà la totalitat de l’aigua que passi per la planta. Així ho

Les obres de construcció de l’EDAR Maresme Nord van començar el mes de maig passat. Dels tres projectes diferenciats que contempla l’obra ja se n’han iniciat dos: la canalització del passeig Marítim amb la instal·lació dels col·lectors que hi mancaven i l’adequació de la pedrera del Montapalau per habilitar-hi la depuradora. A més, segons han confirmat els responsables de l’obra durant la visita, la tercera branca de l’obra, la que ha d’intervenir a la planta de pretractament ubicada al costat del cementiri de Pineda, és previst que comenci durant el mes d’octubre, un cop finalitzada la temporada estival.
Les obres de canalització d’aigües residuals en aquest tram del passeig Marítim han consistit en la col·locació de les canonades que han de transportar les aigües residuals dels municipis que es beneficiaran de la depuradora (Calella, Santa Susanna, Malgrat, Palafolls i Pineda) des de l’estació de pretractament situada al costat del cementiri fins a l’estació de bombament que s’ubicarà a la part baixa de la riera. Des d’allà es transportaran fins a la planta depuradora on es tractaran. Aquestes obres estan en el seu tram final i s’acabaran abans de Setmana Santa.
Seguidament s’actuarà sobre l’estació de bombament i es començaran a col·locar els col·lectors des del tram final de la riera fins a l’alçada de la plaça del Rei. En aquest punt és previst que durant el mes de març es passin els col·lectors per sota la carretera Nacional-II, entre la plaça del Rei i l’entrada del passeig d’Hortsavinyà. Tot i la complexitat de l’obra, l’empresa adjudicatària ha contractat els serveis d’un equip tunelador especialitzat que permetrà passar els col·lectors sense que afecti el trànsit.
Les obres que fins ara s’han portat a terme a la pedrera han consistit en l’adequació de l’espai per començar a instal·lar-hi els diferents serveis que ha de tenir la planta depuradora. En aquests moments s’estan enllestint els dos digestors que seran els que mineralitzaran el fang provinent dels col·lectors, i s’està realitzant el pilotatge de la planta.