Queda instal·lada a la platja una zona antimeduses

Després de superar diversos imprevistos, com dificultats en el subsòl o onatges forts, l'equip de su

El sistema antimeduses consisteix en la instal·lació d'uns ancoratges ecològics soterrats a un metre i mig de fondària, gràcies a l'ajuda d'una bomba de pressió. D'allà surten unes cadenes que subjecten la xarxa. Ja a la superfície, unes boies acaben de consolidar l'estructura. La xarxa està feta d'un material especial i no s'ha tensat en excés perquè pugui envestir el trencament de les onades.

A més, els forats de la xarxa són de mig centímetre per evitar que els nens s'hi puguin quedar enganxats. Tot i que la xarxa vol garantir el bany segur, es podria donar el cas que alguna medusa entrés a la zona de seguretat com a conseqüència de l'onatge. És per això que un equip de submarinistes farà un manteniment diari de la instal·lació.

Aquesta és una iniciativa que, a més de garantir la seguretat dels banyistes, fa una aposta decidida pel turisme de qualitat. La prova pilot no té cap cost per a l’Ajuntament i els consistoris que vulguin gaudir d'una piscina antimeduses haurien de fer front a un pagament inicial d'uns 6.500 euros per cada piscina, a més d'un manteniment anual que estaria al voltant dels 4.000 euros.