La XI Fira d’Entitats tornarà a omplir d’activitats la plaça de les Mèlies

Així, una de les novetats d’aquest any és la instal·lació a la plaça de Catalunya del Jocs dels Dret

Per tal d’animar els participants i visitants de la Fira a la plaça de les Mèlies hi haurà diverses animacions de teatre de carrer, xanquers i malabars. Un dels serveis que l’Ajuntament tornarà a oferir després de l’èxit de l’any passat és el de ludoteca infantil. Una espècie de servei de guarderia que els pares i mares podran utilitzar de forma gratuïta per deixar els seus fills de 2 a 6 anys. Uns monitors especialitzats s’encarregaran d’organitzar tallers i diferents activitats per als menuts.

Diferents regidories de l’Ajuntament de Pineda de Mar participaran activament a la mostra d’enguany. Així la Policia Local ha organitzat un concurs de dibuix i un joc d’educació viària. A més, a l’estand hi haurà informació sobre la posada en marxa del servei de Policia de Barri.

En aquest mateix sentit, la regidoria d’Urbanisme ha elaborat una sèrie d’informació gràfica sobre els 16 projectes corresponents a les obres del Fons Estatal d’Inversió Local que començaran de forma progressiva aquest mes. També s’hi podrà trobar informació sobre el Pla Director Urbanístic que afecta l’Àrea Residencial Estratègica (ARE) i de la construcció de la Depuradora del Maresme Nord.

Qui també serà present a la Fira d’Entitats de Pineda amb un estand és el Challenge Costa Barcelona-Maresme, una de les proves internacionals més emblemàtiques del món triatló. La prestigiosa marca Challenge ha considerat el Maresme un lloc òptim per a la celebració d’aquesta prova. Uns 2.000 atletes han respost al repte del Challenge Costa Barcelona-Maresme: 1,9 km de natació; 90 km de ciclisme; i una mitja marató (21,1 km). Per les condicions de desnivell del Maresme, serà un dels circuits més ràpids i això pot derivar en nous rècords del món.

L’acte inaugural serà dissabte a les dotze del migdia al pati de Can Comas i hi ha prevista l’assistència de l’alcalde de Pineda de Mar, Xavier Amor, la presidenta de Ciutadans pel Canvi, Carme Valls, el cap de l’oficina de Participació Ciutadana de la Diputació de Barcelona, Manel Brinquis, i la resta de regidors del consistori pinedenc.

ACTIVITATS A L’ESTAND DE L’AJUNTAMENT

Votacions populars per escollir els tres millors estands
Amb la intenció d’agrair l’esforç que les entitats i associacions participants a la Fira realitzen als seus estands, fent que siguin petites mostres del treball que duen a terme durant l’any, s’atorgarà un primer, segon i tercer premi al millor estand.
Els tres premis a "Millor estand Fira d’Entitats 2009", seran escollits per votació popular entre tots els assistents al recinte firal. Les votacions es podran realitzar des de les 12.00 h del dissabte fins a les 18.00 h del diumenge a l’estand de l’Ajuntament de Pineda de Mar.

Voluntariat per la llengua. Fem parelles lingüístiques
Tens una hora a la setmana per parlar amb algú que està aprenent català? Així tens el perfil necessari per fer de voluntari per la llengua!
Necessites que algú et doni un cop de mà per llançar-te a parlar català? Saps que tens les condicions necessàries per ser aprenent del programa Voluntariat per la llengua?
No pot ser més senzill: visita’ns a l’estand de la fira o inscriu-te directament per Internet a : www.vxl.cat

Cada gota compta
L’aigua és un bé fràgil i finit, i cal que fem un ús responsable i eficient dels nostres recursos. Es repartiran mecanismes estalviadors per a les aixetes dels veïns de Pineda de Mar.

Els contenidors a casa
Amb la finalitat que els veïns de Pineda de Mar puguin realitzar el reciclatge a casa d’una manera més fàcil, es vendran uns "contenidors domèstics" al preu de 3 € el lot.

Els mobles al seu lloc
Facilitarem imants per a les neveres amb el telèfon de recollida de mobles, perquè el tingueu sempre a mà. D’aquesta manera evitarem que els mobles es passin els dies al carrer.

Preinscripcions
Es podran realitzar les preinscripcions per a les activitats d’estiu (Base Nàutica) i per a les 24 hores de Futbol Sala.