Obre a Pineda el Centre de Diàlisi del Maresme Diaverum

Diaverum és un dels proveïdors de serveis renals més gran del món i el proveïdor de serveis renals independent més gran d’Europa


El Grup Diaverum, un dels proveïdors més grans de teràpia renal del món, inaugurarà aquest mes a Pineda, el Centre de Diàlisi del Maresme. Les noves instal•lacions, situades al carrer Marconi, tindran 25 llocs de diàlisi.  Des de l’obertura prevista per al 27 de gener, el centre proporcionarà tractament a uns 60 pacients al mes de la zona del Maresme i tindrà capacitat per a 150 pacients en cas de ser necessari, segons ha informat l’empresa en un comunicat.

La directora regional de Diaverum a Catalunya, Emilia Palacio, ha explicat, a través de la nota difosa per l’empresa, que “la idea d’obrir una clínica de diàlisi a Pineda va sorgir per atendre les sol•licituds dels pacients de la zona”. Segons l’empresa, el nou Centre de Diàlisi del Maresme busca “la comoditat i la qualitat de vida dels pacients, tractant d’acostar el tractament al pacient renal i disminuint els temps d’espera i els desplaçaments”. “Les instal•lacions uneixen comoditat i funcionalitat, a la vegada que creen un ambient càlid i modern i esperem que els pacients després de rebre el seu tractament se sentin revitalitzats”, ha afegit Emilia Palacio.

El nou centre de diàlisi del Grup Diaverum a Pineda està dotat amb els últims avanços en teràpia renal substitutiva i l’equip humà del centre està format per  professionals amb experiència en la diàlisi: dos metges, set infermeres i tres auxliars. El centre atendrà els pacients de l’àrea de Pineda que fins ara havien de rebre els serveis de diàlisi ambulatòria al centre que el Grup Diaverum té a Mataró. De fet, serà l’únic centre d’aquestes característiques entre Mataró i Palamós. La majoria d’aquests pacients s’han de sotmetre a tres o quatre sessions de tractament per setmana, amb una mitjana de 4 hores per sessió. Segons ha informat l’empresa, “per a ells l’única alternativa és el tractament d’hemodiàlisi de llarga durada o el transplantament, que només és viable en alguns casos”. La necessitat de teràpia renal substitutiva s’ha incrementat amb el pas dels anys ja que el número de casos de persones amb insuficiència renal crònica el 2010 superava els dos milions a tot el món i la tendència és que el 2025 aquesta xifra es dupliqui.

El Grup Diaverum és un dels proveïdors de serveis renals més gran del món i el proveïdor de serveis renals independent més gran d’Europa.  Diaverum té actualment 26 clíniques de diàlisi a Espanya i més de 240 a tot el món. L’empresa és present a 17 països i té 6.800 treballadors que donen servei a prop de 20.000 pacients.