L’Àrea Bàsica de Serveis Socials també fa pinya!

Dins la campanya Salut mental, millor, Fent Pinya!, l’ABSS ha organitat un nou grup de suport i ajuda mútua per a cuidadors de persones amb dependència.


El passat 15 de desembre va finalitzar una nova edició del grup de suport i ajuda mútua per a cuidadors, organitzat des de l’Àrea Bàsica de Serveis Socials de l’Ajuntament de Pineda de Mar.

Aquesta activitat, que enguany s'adhereix a la campanya  salut mental, millor fent pinya, s’engloba en el programa d’atenció a la dependència, que, a més d’atendre directament les persones que es troben en una situació de dependència per motius de salut o d’edat, té l’objectiu de donar suport als seus cuidadors, ja sigui amb un assessorament i suport personalitzat, a través de tallers formatius o de grups d’ajuda mútua.

En aquesta edició, una vintena de cuidadors participants han posat en comú i han intercanviat experiències del seu dia a dia com a cuidadors. D'aquesta manera es facilita la reducció de l'angoixa que comporta dedicar-se a cuidar, a la vegada que a través de l'ajuda mútua els diferents participants s'ofereixen suport emocional.

Aquesta edició s'ha realitzat amb el suport de l'Àrea de Benestar Social de la Diputació de Barcelona i ha estat conduït per una professional de la Fundació Hospital Sant Jaume i Santa Magdalena de Mataró.

La cura de persones en situació de dependència tot sovint genera a les persones cuidadores no professionals necessitats d'informació, d'acompanyament per no sentir-se soles, de suport psicològic o de relació amb altres persones que es troben en la mateixa situació.

Els grups de suport emocional i ajuda mútua ofereixen a les persones cuidadores, amb l'acompanyament d'un professional, un espai de relació, de suport psicològic i d'intercanvi d'experiències, en el decurs de deu sessions.