Els Acords d’Estiu de Pineda de Mar celebren el desè aniversari

Manel Camp i Llibert Fortuny són els encarregats de posar les notes el primer divendres de juliol. A

El divendres 10 de juliol serà el torn del blues i boogie woggie a partir de la veu de Txell Sust i el piano d’August Tharrats. Acompanyats del contrabaix Nono Fernández i el bateria Anthon Jarl ens proposaran un mar de bones vibracions amb música plena de feeling, ritme i un swing contagiós que de ben segur es posarà el públic a la butxaca. Pegasus també està d’aniversari. Aquest grup celebra el 25è aniversari amb una gira que té parada als Acords d’Estiu de Pineda de Mar. Serà el 17 de juliol quan faran sonar el seu característic jazz-fusió que els ha portat a fer concerts arreu del món. El concert serà un recorregut pels temes més carismàtics de la discografia del grup.

Els Acords d’Estiu també tindran espai per a la percussió africana de les mans del grup Entre el cel i la terra. Akaliso, "el poble de les energies", oferirà un concert amb una combinació de músics provinents de la Costa de Marfil i d’altres catalans que va néixer al Fòrum de les Cultures que es va celebrar a Barcelona. Una de les actuacions més visuals serà la de Tugores, una proposta que combina peces de Mark Knopfler amb imatges de les pel·lícules d’aquest compositor.

Un dels flautistes més rellevants del panorama flamenc actual és Domingo Patricio, que serà a Pineda el 7 d’agost amb el seu darrer treball, que porta el seu nom, i presenta noves tonalitats de flamenc. Els Acords també tindran una nit de música clàssica. Òpera Còmica de Barcelona interpretaran un sainet líric curt que aborda de forma sagaç i divertida la relació entre pare-filla a través de la seva afecció per la música.

El tram final dels Acords d’Estiu obrirà el seu espai a la poesia musicada i cantada a través de la veu de Narcís Perich acompanyat al violí d’Emili Cuenca i al violoncel de Marc Renau. Finalment, el dia 4 de setembre els Acords d’Estiu obriran de nou les portes a les Jornades Internacionals Folklòriques que clouran el programa d’enguany.