Arrenca la Biblioteca Virtual, la biblioteca que sempre és oberta

La Diputació de Barcelona posa en marxa un nou portal per tal de donar servei les 24 h del dia i els 365 dies del’any

La Diputació de Barcelona  posa en marxa un nou portal web, la Biblioteca Virtual, amb què vol donar un pas més enllà en l’accés a la cultura i la informació dels ciutadans. La Biblioteca Virtual aplega la informació i els serveis de les 208 biblioteques i 9 bibliobusos de la Xarxa de Biblioteques Municipals de la província de Barcelona i els posa a disposició dels ciutadans les 24 hores del dia i els 365 dies de l’any.

El nou portal web ofereix un servei ininterromput en línia amb accés a informació sobre temes especialitzats, com ara turisme, cinema, salut, còmics o cuina i vins; recomanacions de llibres, cinema i música a càrrec de bibliotecaris de la Xarxa; espais de participació per als usuaris, que poden valorar documents i compartir els continguts a les seves xarxes socials; accés a tràmits bibliotecaris en línia, i un espai personal on els usuaris poden organitzar-se i personalitzar-se els continguts que els interessen del portal.
 
Entre les principals novetats que aporta el nou web destaquen: El meu espai ,  un apartat on l’usuari pot triar les seves biblioteques preferides per rebre notícies i activitats  i també pot crear els seus “prestatges” on guardar la informació que li interessa de la Biblioteca Virtual; Prestatges virtuals, cada prestatge és un compendi d’allò que l’usuari pot necessitar saber sobre un tema per convertir-se en un “especialista”. Els prestatges estan elaborats per bibliotecaris de les 208 biblioteques i 9 bibliobusos de la Xarxa experts en els temes proposats. Cada prestatge conté diversos materials centrats en el tema que li correspon: novetats bibliogràfiques, webs recomanables,  guies de lectura, activitats de les biblioteques,  enquestes i concursos...; Participació, els documents que apareixen a la Biblioteca Virtual (guies de lectura, seleccions de webs, prestatges virtuals...) poden ser puntuats pels usuaris registrats al web, els quals també veuen la puntuació mitjana que ha realitzat la resta d’usuaris sobre aquell material. A més, els usuaris també poden: enviar per correu electrònic, imprimir i compartir a les seves xarxes socials allò que els interessa més de la Biblioteca Virtual.

En una propera fase, a més està previst incloure trobades digitals amb autors i fòrums de lectors, entre altres. Per gaudir al màxim de tots els serveis que ofereix la Biblioteca Virtual només cal disposar del carnet de la Xarxa de Biblioteques Municipals i donar un correu electrònic. Tots dos tràmits poden fer-se des de la Biblioteca Virtual.