Missatge nadalenc de l'Alcalde

Xavier Amor proposa regalar petits moments aquest Nadal

El dia a dia, les presses, les obligacions... ens submergeixen en una voràgine de grans problemes que ens deixa gairebé sense temps per gaudir dels detalls i el valor de les petites coses que passen al nostre voltant.

Els éssers humans tenim una enorme facilitat per complicar-nos la vida, fer difícil allò que és senzill i embolicar les nostres relacions amb els altres. I molt sovint passem per la vida sense adornar-nos de tots aquells petits moments i plaers que contribueixen al nostre benestar i a la nostra felicitat.

Aquest valor a vegades ens passa desapercebut i, amb això, deixem escapar moltes energies que ens ajudarien a viure i a sentir-nos millor. Tendim a no valorar els fets quotidians que se’ns presenten; i només els donem importància quan sentim la seva absència. Esperant potser el “gran espectacle”, deixem de viure els petits espectacles de cada dia: la família, l’entorn, els amics, els moments, les sorpreses, el menjar, el sol, la pluja, el mar...

Diu una cançó de Joan Manuel Serrat

Uno se cree que las mató
el tiempo y la ausencia.
Pero su tren,
vendió boleto de ida y vuelta.  

Son aquellas pequeñas cosas,
que nos dejó un tiempo de rosas,
en un rincón, en un papel o en un cajón.  

Como un ladrón, te acechan detrás de la puerta.
Te tienen tan a su merced,
como hojas muertas
que el viento arrastra allá o aquí; 
que te sonríen tristes 
y nos hacen que lloremos cuando nadie nos ve.Per això, vull reivindicar el valor de les petites coses, i animar tothom a gaudir-ne durant aquests dies de festa i trobada amb aquells que ens estimen i estimem. Descobrim-les, reconeguem-les cada dia quan es presentin davant nostre. És un exercici simple, però molt gratificant.

Desitjo i confio que aquestes Festes afavoreixin moments per assaborir-les i gaudir-les, ja que aquestes són les grans coses que tenim a la vida: una abraçada càlida, una nit freda, una lluna plena, un bon cafè, una passejada per la platja, una bona conversa...

Aprendre a gaudir de les petites coses que ens ofereix la vida, viure cada moment com si fos únic i amb plena consciència és un dels millors regals que ens podem fer a nosaltres mateixos i als altres.

Regaleu moments. Regalem-nos moments.

BONES FESTES!

Xavier Amor
Alcalde