L’Ajuntament de Pineda de Mar i els propietaris de Cal Vedat arriben a un acord i signen un conveni urbanístic

Pineda de Mar, 21 de juliol del 2009. L’illa tindrà una plaça de 1.000 m², un equipament municipal,

L’alcalde de Pineda de Mar, Xavier Amor, i el propietari de Cal Vedat, han signat aquest dimarts al matí un conveni urbanístic que fixa els paràmetres de l’ordenació urbanística de la finca situada al barri de Poblenou. En el conveni s’acorda modificar puntualment el Pla General per tal de convertir la zona hotelera en residencial. D’aquesta manera la propietat podrà edificar planta baixa comercial i quatre pisos a la façana de l’avinguda Hispanitat, i dos pisos a la façana del carrer Doctor Fleming amb sol comercial. Com a aprofitament urbanístic hauran de cedir al consistori 1.000 m² d’espai verd i un solar per a equipaments de 250 m².

Després de gairebé 8 anys, l’Ajuntament de Pineda de Mar i els propietaris de Cal Vedat han arribat a un acord per dinamitzar la zona que passarà de ser un espai degradat a ser un pulmó social, econòmic i de lleure per a la gent del barri. La superfície total de l’àmbit d’actuació és de 2.221,52 m², dels quals 1.021,23 m² seran cedits al municipi per a la construcció d’un espai lliure obert. La resta, 1.200,29 m² serà zona residencial amb habitatge lliure, habitatge protegit i sector comercial.
Entre les contrapartides que aconsegueix el consistori pinedenc hi ha la cessió d’un espai verd de gairebé 1.000 m² que tindrà entrada per l’avinguda Hispanitat, el carrer Goya i el doctor Fleming. A més, també rebrà un solar de 250 m² on es podrà construir un equipament per al barri. A la resta de la façana que dóna a l’avinguda Hispanitat, la propietat podrà construir-hi planta baixa comercial i quatre pisos. La zona on ara hi ha l’hotel Tres Banderas serà d’habitatge de protecció oficial amb planta baixa comercial i dos pisos.

L’alcalde i els propietaris també han pactat que mentre no comencin les obres d’urbanització, el consistori podrà habilitar un aparcament en superfície que tindrà cabuda per a uns 80 vehicles.