Conducció i Alcohol

La Policia Local de Pineda de Mar participa activament en la campanya de prevenció "De copa a copa i trio perquè em toca"

En el marc de la campanya endegada per l’Ajuntament de Pineda de Mar dins el Pla Municipal de Drogodependències De copa a copa i trio perquè em toca que té per objectiu la prevenció del consum d'alcohol entre els joves, la Policia Local del nostre municipi ha volgut també participar-hi oferint als instituts un taller vivencial . Es tracta de la reproducció d’un judici d’accident de trànsit per consum d’alcohol. Els alumnes interpreten el rol de tots els implicats: conductors, jutge, jurat, advocat, fical, testimonis, etc.

S’exposa un supòsit pràctic elaborat per la Policia Local de Pineda de Mar en el qual hi ha hagut un accident entre un turisme i un ciclomotor on el conductor del ciclomotor a banda d'anar sense assegurança , està sota els efectes de begudes alcohòliques i es nega a sotmetre's a les proves.

Els policies assistents moderen i indiquen als joves quan una acció no s'ajusta a la realitat, per no desvirtuar l'acte. El dia 21 i 23 de novembre s’ha fet a l’IES Pineda amb molt bona acceptació per part dels alumnes i professors i es preveu fer-la de nou a l’IES Euclides el proper dia 30 de novembre.