La Regidoria d’Educació col.labora en el desenvolupament de l'assignatura d'educació per la ciutadania dels Instituts del municipi

La setmana vinent es faran xerrades sobre democràcia i participació

Arran de les eleccions al Parlament de Catalunya la primavera del 2011, la regidoria d'Educació de l'Ajuntament de Pineda va ofertar als Instituts de Pineda de Mar la realització d'unes xerrades sobre democràcia i participació per a alumnes d'ESO.

Mitjançant aquestes xerrades, s'explicaven alguns conceptes com la democràcia directa, la democràcia representativa, les característiques del vot, la diferència entre els sistemes presidencialistes i parlamentari i el funcionament d'elecció dels presidents de govern o dels alcaldes dels municipis. Es van realitzar dues sessions a l'Institut Pineda.

Tenint en compte la bona acollida d’aquesta iniciativa, s'han tornat a ofertar amb motiu  de les eleccions a les Corts Generals de Madrid, el 20 de novembre. La setmana vinent es faran 6 sessions distribuïdes entre els Instituts Pineda (2) i Joan Coromines (4). Aquestes sessions són impartides pel tècnic d'educació de l'Ajuntament de Pineda de Mar. Les sessions s'emmarquen majoritàriament dins l'assignatura d'educació per la ciutadania.