La programació del Dia Internacional contra la violència vers les dones a Pineda de Mar s’adhereix a la campanya de Salut Mental, Millor Fent Pinya

El 25 de novembre es llegirà el Manifest a les 12 del migdia a la plaça Catalunya

La celebració d’aquesta diada el 25 de novembre, té el seu origen en el brutal assassinat a garrotades de les germanes Mirabal, activistes polítiques, per ordre del dictador Rafael Trujillo de la República dominicana, el 1960. La commemoració data del Primer Encuentro Feminista de Latinoamérica y del Caribe ( Bogotá 1981)

Amb motiu de la celebració internacional contra la Violència de Gènere, el departament de Polítiques d'Igualtat de la Regidoria de Cultura i Ciutadania de l'Ajuntament de Pineda de Mar ha preparat pel mes de novembre un programa d'activitats de sensibilització entorn aquest tema.

De les activitats programades destaquen la lectura del manifest, que tindrà lloc el 25 de novembre a les 12.00 h. a la plaça de Catalunya. També els divendres 18 i 25 de novembre, a l’Auditori de Can Comas,  hi ha prevista la projecció del documental  La revolución de los Saris i el film Potiche de mujeres al poder, respectivament. Així mateix, la programació compta amb una xerrada envers la violència masclista en la parella i una exposició facilitada per l'Institut Català de les Dones.

El 25 de novembre va ser declarat Dia Internacional Contra la Violència cap a la dones, en la 1a Trobada Feminista de Llatinoamèrica i del Carib celebrada a Bogotá (Colòmbia) al juliol de 1981. En aquesta trobada les dones van denunciar la violència de gènere a l'àmbit domèstic, la violació i l'assetjament sexual per part dels Estats incloent la tortura i els abusos soferts per presoneres polítiques.

Es va triar el 25 de novembre per a commemorar el violent assassinat de les germanes Mirabal (Pàtria, Minerva i Maria Teresa), tres activistes polítiques assassinades el 25 de novembre de 1960 a mans de la policia secreta del dictador Rafael Trujillo a la República Dominicana. Els seus cadàvers destrossats van aparèixer en el fons d'un precipici. Per al moviment popular i feminista de República Dominicana aquestes dones han simbolitzat històricament  la lluita i la resistència.
 

Arxius adjunts