L’Aula d’Acollida Lingüística inicia el curs amb 76 nouvinguts

Les AAL són espais on s’ensenya el català a persones adultes nouvingudes a Pineda de Mar i que presenten dèficits de formació en el seu país d’origen

L’Escola d’Adults de la regidoria d’Educació de l’Ajuntament de Pineda de Mar inicia el nou curs amb l’Aula d’Acollida Lingüística, on s’ensenya el català a nouvinguts, amb un total de 76 nous alumnes.

Les Aules d’Acollida Lingúística són espais on s’ensenya el català a persones adultes, nouvingudes a Pineda de Mar, i que presenten dèficits de formació en el seu país d’origen.

Posteriorment a aquestes aules, els alumnes es derivaran a altres recursos o serveis municipals per tal que puguin aprofundir en el coneixement del català (Centre de Normalització Lingüistica o Programa d’Alfabetització “Lletres per tothom”) o en la descoberta de Pineda de Mar (curs de coneixement de l’entorn del Programa d’Immigració Intermunicipal de l’Alt Maresme).

Fins al moment, s’han obert 5 grups, 2 a Pineda centre i 2 a Poblenou,  en horari escolar per tal que les persones que tinguin fills escolaritzats puguin compaginar horaris, i un altre grup a Pineda centre en horari de tarda-vespre. Tots els alumnes paguen una quota d’escolarització de 10 euros trimestrals.