Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura

Un any més, Pineda de Mar se suma a la celebració de la Setmana de la Mobilitat, que tindrà lloc entre el 22 i el 29 de setembre

Pineda de Mar celebra, un any més, la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura, entre els dies 22 i 29 de setembre. Els objectius d'aquesta setmana són:

  • Sensibilitzar a la ciutadania sobre els impactes ambientals del transport.
  • Potenciar la utilització de mitjans alternatius al cotxe.
  • El desenvolupament de comportaments compatibles amb el concepte de sostenibilitat.

Amb aquesta intenció, i sota el lema "Estalvia combustible, regala aire net" s'han organitzat els actes següents:

Data: 24/09/11  “MOBILITAT ALTERNATIVA”

Des de les 8,00 h. fins a les 22,00 h. l'accés al centre històric estarà restringit als vehicles motoritzats (Plaça de les Mèlies, plaça d’Espanya, plaça Catalunya, c. Roig i Jalpí (entre Mèlies i Major), c. Major (entre Roig i Jalpí i Catalunya), c. Antoni Doltra (entre Montpalau i Ciutadans), c. de la Vila i c. Ciutadans (entre Església i Catalunya)

Des de les 8,00h fins a les 20,00h l'accés als vehicles motoritzats estarà restringit a l'Av. Hispanitat (entre Rierany dels Frares i Mediterrani) i el Passeig d'Europa (entre Puerto Rico i Fleming)

 Data: 24/09/11 "FIRA DEL COMERÇ AL CARRER"

Amb la col•laboració de la regidoria de comerç es realitzarà la Fira de Tardor del comerç al carrer. Els comerços de la zona exposaran els seus productes al llarg de tot el carrer Dr. Bertomeu. Es realitzaran activitats paral•leles per amenitzar la jornada.

Data: 24/09/11 "CAMINADA CULTURAL"

Coincidint amb les Jornades Europees del Patrimoni, el Centre d'Estudis Arqueològics de l'Alt Maresme realitzarà una passejada pel patrimoni històric i arquitectònic de Pineda de Mar. La sortida serà a les 10,30 h des de l'Església de Santa Maria. Cal inscripció prèvia (a Can Comas, de 17:00 a 22:00 h. - Tel. 93 767 16 60, ext. 0634).

Data: 25/09/11  “PEDALADA CONTRA EL CANVI CLIMÀTIC”

Circuit en bicicleta per a totes les edats. Sortida a les 10h. de la Plaça Sara Llorens i arribada a la mateixa plaça.

Hi hauran obsequis per als participants i es farà el recompte de l’estalvi de les emissions de CO2 a l’atmosfera.

Data 25/09/11 "2a EDICIÓ DE LA CICLOVIA"

Es tancarà al trànsit als vehicles motoritzats el Passeig Marítim (entre l'Estació i el passeig Costa Brava) per tornar a fer la Ciclovia, de manera que el passeig es converteixi en una zona de gaudiment per a la població, on grans i petits puguin passejar, anar en bicicleta, patins, etc, sense cotxes. També es realitzaran activitats paral•leles (inflables, nòrdic walking, patins en línia, etc.)

Data: 28/09/11  “EL DIA DEL TRANSPORT PÚBLIC”

El servei de Bus Interurbà serà gratuït durant tot el dia.

S’aprovarà l’adhesió a la Carta Internacional per Caminar, per a la creació de comunitats sanes, eficients i sostenibles on la gent esculli caminar.