Es presenta el resultat de l’estudi del mapa de formació

La presentació es va celebrar a l’auditori del Centre Innova i va comptar amb la participació de Mir

El mapa de formació de Pineda de Mar i l’Alt Maresme ha volgut identificar les necessitats formatives a partir de dos eixos d’anàlisi: l’oferta de formació existent a la zona i les necessitats formatives del teixit productiu per tal de poder adaptar l’oferta formativa al municipi. Entre les conclusions presentades destaca que el 60% de les empreses no disposen d’informació de l’oferta professional de Pineda i comarca. També diu que hi ha carències en els àmbits de comerç, hosteleria, serveis a les persones i activitats sanitàries, i que el 34% de les empreses té dificultats per trobar personal tècnic qualificat.

L’alcalde, Xavier Amor, va dir que l’objectiu de l’estudi és reforçar la formació al municipi i demanar a la Generalitat que aposti per Pineda per acollir diversos centres d’estudis per poder completar tots els cicles. Amor va posar èmfasi en la importància de la formació per obtenir un teixit econòmic més sòlid i uns treballadors més competents i preparats.

La responsable de formació i igualtat d’oportunitats de l’empresa D’aleph, Montse Parramon, va explicar que el document permet saber les estratègies que cal portar a terme per millorar la situació econòmica de la població. Montse Parramon va dir que el moment econòmic actual passa, indiscutiblement, per millorar la formació i especialitzar la indústria i els altres sectors econòmics.

Per la seva banda, Josep Maria Fernàndez, va destacar la feina que està portant a terme l’Ajuntament de Pineda de Mar en matèria d’educació i els va animar a seguir col·laborant amb el departament d’Educació per planificar la formació al municipi. El director dels Serveis Territorials d’educació del Maresme i Vallès Oriental va dir que en els últims anys el món del treball havia robat alumnes encara en procés de formació i que la situació actual havia tornat les coses al seu lloc. Fernàndez va reconèixer la necessitat d’una bona formació abans de fer el salt al món laboral i que els móns educatius i laboral s’estan relacionant millor per tal de complementar-se i aconseguir una formació contínua.

Mireia Ràfols va exposar els nous cursos a distància per a aturats que s’estan portant a terme per part de la UOC des d’aquest estiu. La directora de la Xarxa d’Oficines de Treball de la Generalitat va dir que tota la formació que s’està posant en marxa des de treball té l’objectiu de garantir sortida ocupacional. Ràfols va reconèixer que la cooperació administrativa és clau per millorar el sector i va animar als professionals educatius i laborals a utilitzar tot el ventall educatiu que tenen a l’abast.

A la presentació també hi va assistir Robert Ramon, director de l’FP.cat, que va explicar l'Acreditació de competències com a eina de qualificació professional.