Les obres d’urbanització de l’avinguda Mediterrània començaran al gener del 2010

El cost del projecte se situa en uns dos milions d'euros, però es preveu que l'adjudicació vagi a la

Una decisió veïnal
El disseny de la nova avinguda Mediterrània va ser escollit pels veïns i veïnes del municipi durant el procés consultiu que l’Ajuntament de Pineda de Mar va obrir per tal que fossin els ciutadans empadronats al municipi qui escollissin l’aspecte i funcionalitat d’aquest nou entorn urbà.

La proposta més votada pels veïns va ser la que contemplava més places d’aparcament en superfície. Així, en el tram superior hi haurà una zona d’aparcament en una banda des del carrer Empordà fins al passeig de la Diputació. Aquest tram serà de doble sentit de circulació. Per facilitar l’accés a l’avinguda des de la carretera i evitar possibles cues, no es permetrà aparcar en el tram comprès entre la N-II i el carrer Empordà.

Per al tram del passeig de la Diputació fins al passeig Marítim, la que va tenir més recolzament fou la proposta que tenia aparcament en línia a tots dos costats. En aquest tram la circulació tindrà sentit únic direcció platja i es contempla ampliar les voreres a 3,70 m i reduir el carril de circulació a 3,60 m per disminuir la velocitat.

L’objectiu d’aquesta remodelació és dinamitzar l’espai comercial més important del barri juntament amb l’avinguda Hispanitat i modernitzar l’espai públic per millorar la seva entrada principal.

L’actuació de les obres de remodelació afecten el tram íntegre de l’avinguda, des del carrer Garbí fins al passeig Marítim. Es tracta del vial central de Poblenou en sentit nord-sud.