Pineda de Mar iniciarà un nou mòdul del projecte ILOQUID al Centre Innova

Al setembre començarà un curs d’Auxiliar de Gerontologia i d’atenció personal a discapacitats

A mitjans de setembre s’iniciarà un curs d’Auxiliar de Gerontologia i d’atenció personal a discapacitats, al Centre Innova. Es tracta de la tercera acció, dins el projecte ILOQUID aprovat pel període 2010-2012. El curs s’iniciarà el 17 de setembre de 2011.  Es tracta d’un curs de  458 h amb pràctiques professionals en Centres de Treball.

La primera acció va ser el  Curs de monitor/a de lleure amb dos mòduls complementaris (un de monitor de menjador i l’altra de monitor de gent amb discapacitats en l’entorn de lleure). Va començar a finals del 2010 i va acabar el febrer; la segona,  el Curs de Treballador/a familiar. Es va iniciar el febrer 2011 i es preveu que finalitzi el desembre d’enguany.


Iniciatives Laborals d’Ocupació per a la Qualitat i Dinamització del sector de Serveis d’Atenció a les Persones (Iloquid)  va adreçat a persones aturades majors de 18 anys que vulguin millorar la seva competència professional, o iniciar la seva trajectòria professional en el sector de serveis d’atenció a les persones, i que estiguin inscrites com a demandants d’ocupació a l’Oficina de Treball de la Generalitat de Catalunya.

Iloquid és un projecte orientat a la dinamització del sector de serveis d'atenció a les persones amb especials necessitats, amb la certesa que es tracta d'un dels àmbits que generarà ocupació en els propers anys. L'objectiu últim del projecte és la inserció laboral de persones que es troben en situació d'atur en llocs de treball vinculats a aquest sector.

Per tal d'assolir aquest objectiu, la capacitació de les persones i l'impuls a la creació d'empreses esdevenen elements clau del projecte. A més, també integra iniciatives per millorar la qualitat dels serveis que es presten als ciutadans.

És un projecte adient per a treballar interdisciplinàriament a través del treball conjunt de les Regidories de Serveis Socials i Desenvolupament Econòmic, tant pel que fa al seu impacte sobre la qualitat de vida de la població, com pel que fa al treball conjunt de diferents àmbits de les polítiques públiques locals i a la cooperació entre administracions (Ministeri de Política Territorial, Diputació de Barcelona i entitats locals).

El programa  Iloquid es duu a terme durant el periode 2010-2012  i s’anirà desenvolupant de forma modular.
Els 7 mòduls que el despleguen s'organitzen al voltant dels tres eixos següents:

  • Eix de dinamització de l'activitat econòmica i de vertebració territorial del sector d'atenció a les persones.
  • Eix d'itineraris d'inserció i de millora de l'ocupabilitat per a les persones que volen treballar en el sector d'atenció a les persones.
  • Eix de promoció d'empreses i de serveis de qualitat.


INFORMACIÓ I INSCRIPCIONS


Centre Innova
c/ Torres Quevedo, 16 - Tel. 937671560 ext. 800
Horari: 9.00 - 14.00 h i 16.00 - 21.00 h
Innova.ocupació@pinedademar.cat / innova.formació@pinedademar.cat