Comença a Pineda de Mar l’Screamin Festival

Es preveu que hi passin unes 5.000 persones fins el dia 6 de juny.

Per quart any consecutiu Pineda de Mar acull l’Screamin Festival. Des d’aquest dimarts i fins al proper 6 de juny es preveu que més de 5.000 persones visitin el festival amb ganes de ballar al ritme de la música dels anys 50. Aquest matí l’alcalde de Pineda de Mar, Xavier Amor, i el regidor de Cultura en funcions, Francesc Millán, han fet la presentació al costat de l’organitzador del certamen, Carlos Díaz. Cal destacar que segons un estudi realitzat l’any passat pel Centre de Recerca en Empresa i Turisme, el festival té un impacte econòmic al municipi de 3 milions d’euros.
 
Els sons dels anys cinquanta seran els protagonistes els propers dies a Pineda. Rockabilly, rhythm&blues, doo-woop... sonaran pels carrers del municipi fins al dilluns 6 de juny. En total hi haurà vint-i-set bandes d'arreu del món i el gruix dels concerts es concentrarà el cap de setmana a l'envelat de la platja dels Pins. Per allà hi passaran artistes consagrats com Tommy Hunt (The Flamingos), George Tomsco (Fireballs) o Jack Scott, a més de nous valors com JD McPherson o The Del Moroccos. Tal i com ha explicat l’alcalde Xavier Amor, s’han volgut repartir les actuacions per diferents indrets del municipi perquè els visitants coneguin el poble. Així hi haurà un concert dissabte a la tarda a la plaça de les Mèlies, amb una exhibició de cotxes d’època, un concert a la discoteca Magma i festa tot el dia al bar del festival, el Santi's Beach Bar.

Durant aquests dies es preveu que passin pel festival més de 5.000 persones. Segons ha confirmat Carlos Díaz, les previsions són optimistes ja que des de l’organització s’ha fet un 40% més de reserves respecte l’any passat. Per controlar l’aforament a la carpa de la platja aquest any els pinedencs i pinedenques que vulguin participar de la festa no podran entrar de forma gratuïta com fins ara, i hauran d’adquirir una entrada de 5 euros per nit. Per la resta d’assistents, el preu de l’abonament per totes les nit és de 80 euros.
 
L’Screamin Festival és el primer gran esdeveniment estival al municipi. I per comprovar-ne l’impacte econòmic l’Ajuntament de Pineda de Mar va encarregar l’any passat un estudi al Centre de Recerca en Empresa i Turisme. Segons aquest estudi, la despesa total en destí és de 3.025.750 euros, dels quals 214.000 són en allotjament i 2.811.000 en despesa complementària. Destaca la despesa en restauració, un 50%, i en roba, gairebé un 24%. Els participants també fan despesa en la compra de menjar en comerços, records i cultura. La despesa diària mitjana de cada individu no realitzada en allotjament és de 101 euros. Finalment cal destacar que el 90,3% dels visitants recomanarien la destinació i la valoren amb una nota de 7 sobre 10.
 
Els seguidors del Festival provenen de diferents països de la Unió Europea, dels Estats Units, el Japó i Austràlia, entre d’altres. El regidor de Cultura, Francesc Millán, ha animat a tothom a assistir als concerts i ha destacat la festa de dissabte a la plaça de les Mèlies, amb un concert i una exposició de cotxes dels anys 50.