Arriba la XIII Fira d’Entitats de Pineda de Mar més participativa

Més de 50 entitats hi prendran part aquest cap de setmana.

El teixit associatiu de Pineda de Mar tornarà a sortir aquest cap de setmana al carrer, a la plaça de les Mèlies, on més d’una cinquantena d’entitats participaran a la Fira d’Entitats que enguany arriba a la tretzena edició. La Fira, organitzada per la regidora de Ciutadania i Barris de l’Ajuntament de Pineda de Mar, estarà oberta dissabte i diumenge de les deu del matí a les nou de la nit, i la inauguració oficial serà dissabte a les 12 del migdia al pati de Can Comas. Aquest any la presentació anirà a càrrec de la colla de Geganters i Grallers.
 
En els gairebé 1.000 m² d’estands –n’hi ha un total de 47– es mostraran les activitats que les entitats, clubs i associacions de Pineda de Mar realitzen al llarg de l’any. Així, hi ha programades una sèrie d’actuacions al llarg del cap de setmana. Aquest any la Fira comptarà amb la visita d’una representació del poble francès de Frontignan que el passat mes d’agost es va agermanar amb Pineda. Precisament dissabte al migdia oferirà una degustació de “brasucade de moules”, menjar típic d’aquest municipi.
 
Tots els estands estan distribuïts al voltant de la plaça de les Mèlies. Entre les activitats programades hi ha exhibició de balls, tallers diversos, sortejos, sortida dels gegants, vermuts populars, degustacions culinàries i activitats esportives, entre d’altres.
 
Un dels serveis que l’Ajuntament tornarà a oferir és el de ludoteca infantil. Una espècie de servei de guarderia que els pares i mares podran utilitzar de forma gratuïta per deixar els seus fills de 2 a 6 anys. Uns monitors especialitzats s’encarregaran d’organitzar tallers i diferents activitats per als menuts. L’horari de la ludoteca és al matí d’onze a una i a la tarda de cinc a dos quarts de vuit.
 
La ciutadania pinedenca amb Llorca
El passat 11 de maig Llorca va patir dos terratrèmols, amb la trista conseqüència que tots coneixem: morts i moltes famílies sense poder tornar a casa seva.
 
Com a mostra de la solidaritat dels ciutadans i ciutadanes de Pineda de Mar, així com de tots els que visitin la XIII Fira d’Entitats, amb el municipi de Lorca, des del teixit associatiu pinedenc se sol·liciten donacions tant de diners en metàl·lic com d’aliments i productes bàsics d’higiene personal.
 
Així, a la carpa municipal hi haurà ubicada una urna per tal que tots els que ho desitgin puguin dipositar un donatiu per als damnificats de Lorca, o bé aliments que no siguin peribles (llaunes, conserves, llet...).
 
Un cop tancada la XIII Fira d’Entitats, una comissió formada per entitats i associacions del municipi, així com de les Regidories de Seguretat Pública i Mobilitat i Ciutadania i Barris, faran arribar tot el que s’hagi recollit a una ONG que treballi a Lorca (Creu Roja i Càrites).
 
 
ACTIVITATS A L’ESTAND DE L’AJUNTAMENT 
Exposició “Violència masclista en la parella: Desmuntem mites?”
El nostre pensament està constituït a base de mites que ens ajuden a explicar el món i a donar sentit a les coses que ens passen. Aquest pensament i la forma que tenim de sentir i expressar-nos estan influenciats pel nostre entorn.
 
Aquesta exposició proposa una revisió d’alguns mites associats a l’amor romàntic i a la violència masclista i, alhora, ofereix idees per a transformar-los i avançar, així, vers unes relacions lliures d’aquesta violència.
 
Venda de tiquets de la Caminada pel Montnegre amb dinar popular a càrrec del XIP que es realitzarà el 4 de juny de 2011.
Ruta pel parc del Montnegre amb visita exterior de les runes del Castell de Montpalau, i d'altres indrets de la població
Preu: 6,00 €
Sortida: Església Santa Maria a les 8.30 h
Arribada: Plaça Sara Llorens
 
 
APUNTA-T’HO BÉ: PORTA’M A LA DEIXALLERIA MÒBIL 
Apropar els veïns i veïnes de Pineda de Mar a la recollida selectiva de residus. Des de la Regidoria de Medi Ambient s’acosta la deixalleria del carrer Mèxic de Pineda a la ciutadania pinedenca. Els veïns i veïnes de Pineda podran veure com funciona una deixalleria, què és el que s’hi pot portar i fer arribar a la deixalleria mòbil, entre d’altres, aquests residus: fluorescents, bateries, pintures i vernissos, piles, radiografies, tòners, olis usats, ferralla, tèxtil, etc.
 
 
ACTIVITATS A L’ESTAND DE LA POLICIA LOCAL DE PINEDA DE MAR 
Concurs de dibuix amb votació popular per part dels assistents
Org. Policia Local de Pineda de Mar
 
Joc d’educació viària
Org. Policia Local de Pineda de Mar
 
Presència equip de proximitat amb activitats diverses adreçades a la mainada i apropar la Policia Local al ciutadà
Org. Policia Local de Pineda de Mar

Podeu descarregar-vos el programa de la Fira en el document adjunt.

Arxius adjunts