Municipi sense fum a Pineda de Mar

S’han programat activitats per al Dia Mundial Contra el Tabac.

Aquest any, amb motiu del Dia Mundial Contra el Tabac el proper 31 de maig, l’Ajuntament de Pineda de Mar ha organitzat una sèrie d’activitats relacionades amb la lluita contra el tabaquisme.
 
1. Exposició “Municipi sense Fum” cedida per la Diputació de Barcelona, Àrea de Salut Pública i Consum, que romandrà instal·lada a la biblioteca municipal des del 24/05 al 3/06. La biblioteca editarà una guia de lectura que reforçarà el missatge de l’exposició i una mostra de llibres i material audiovisual relacionats amb el tema a la disposició de tots els visitats.
 
2. Campanya “Fes la prova, tu decideixes”. El mateix dia 31/05 a la plaça de les Mèlies d’11 a 13 h, amb la col·laboració del CAP de Pineda de Mar, un sanitari farà proves a aquells ciutadans que ho desitgin amb un coxímetre i un espiròmetre. L’objectiu d’aquesta campanya és que els fumadors identifiquin el nivell de CO2  en aire espirat i la seva edat pulmonar per tal de sensibilitzar-los dels riscos que implica el consum de tabac. Es lliurarà material divulgatiu.
 
3. Concurs de Cartells de Tabac: Els alumnes de 6è d’EP de les escoles de Pineda de Mar presenten un cartell que podria ser el centre d’una campanya antitabac. El guanyador serà editat en format DIN A3 i postal per tal de ser distribuït.