Més de 7.000 persones visiten la nova biblioteca Serra i Moret en el primer mes de funcionament

Durant l’abril s’han prestat més de 6.000 documents i s’han fet 473 nous carnets.

El nou edifici de la biblioteca Manuel Serra i Moret ha duplicat el nombre d’usuaris en el seu primer mes de funcionament. Segons indiquen les dades estadístiques d’usos de la biblioteca durant el mes d’abril, ha rebut la visita d’un total de 7.064 persones. Això suposa més del doble d’entrades de les que es van obtenir l’abril del 2010 a l’antiga biblioteca de la plaça de les Mèlies, on van passar 3.342 persones. Recordem que la nova biblioteca va obrir les portes el 27 de març.
 
Quant als préstecs de material, 6.020 persones han demanat durant aquest abril algun document de l’arxiu de la biblioteca, mentre que el mateix mes de l’any passat se’n van cedir un total de 3.318. La inauguració d’aquest nou equipament també ha produït un augment en el nombre de ciutadans que s’han fet el carnet de la biblioteca, que han estat un total de 473 persones. A dia d’avui ja són 8.094 els usuaris que disposen d’aquest carnet. Els serveis que ofereix la nova biblioteca, entre els que té un pes important la possibilitat de buscar recursos a través d’Internet, han estat utilitzats per 1.259 persones.
 
A la biblioteca Serra i Moret també s’hi han fet un total de 37 activitats diverses, que han rebut l’assistència de 854 persones. Dins d’aquestes iniciatives s’inclouen 16 exposicions per donar a conèixer el fons de la biblioteca, el club de lectura, l’hora del conte (en la qual hi va haver 83 participants) i tres sessions de converses en anglès. La nova biblioteca també ha rebut durant aquest darrer mes d’abril 18 visites d’escolars de diversos cursos de les diferents escoles, instituts i escoles bressol de Pineda de Mar, en les quals han participat 751 alumnes.