Pineda de Mar serà protagonista de les Jornades de Cicloturisme i Caminar

Les jornades volen fomentar la mobilitat, l’activitat física i l’atractiu turístic

El cap de setmana del 3 al 5 de juny se celebraran les primeres Jornades de Cicloturisme i Caminar amb Pineda de Mar com a punt neuràlgic. Aquestes jornades, dirigides a fomentar la mobilitat, l’activitat física i l’atractiu turístic del Maresme, inclouran diversos tallers i taules de debat, en les quals es compartiran experiències i coneixements i un seguit de sortides tècniques guiades tant en bicicleta com a peu.
 
El divendres 3 de juny s’inauguraran les Jornades a l’espai de la nova Biblioteca Serra i Moret, on es procedirà a la cessió de 43 bicicletes en el marc del programa de suport a la bicicleta per a la policia i tècnics municipals. També s’analitzaran dos models consolidats a nivell europeu en l’àmbit del cicloturisme i el caminar. Es tracta de la zona del Danubi i del Ciclomundi, especialment ubicada al nord d’Itàlia, que es presentaran en format de conferència. Les Jornades inclouran dos tallers (Caminar, orientació i equipament i Conducció eficaç en bicicleta) i taules de debat per als interessats en la matèria, que podran debatre les seves experiències i coneixements.
 
En el marc de les sortides programades, divendres 3 a les 16.00 h hi haurà tres activitats dirigides a les persones que vulguin participar activament a les Jornades. Es tracta d’una caminada per la Serralada Litoral, amb la visita guiada amb un paisatgista expert, que anirà des de Pineda de Mar fins a Sant Pol de Mar. També es farà la Volta Cicloturisme pel Maresme, que seguirà un recorregut des de Pineda, passant per Santa Susanna, Malgrat de Mar, Palafolls i Blanes, mentre es descobriran punts turístics d’interès d’aquests pobles del Maresme. La darrera activitat dirigida de divendres a la tarda serà Practicant Nordic Walking per la vila de Pineda”, una modalitat de caminar en què s’utilitzen uns bastons per recolzar-se.
 
El dissabte 4 de juny hi haurà la Caminada Popular del Maresme, que consistirà en un itinerari a peu per la Vall de la Riera de Pineda. Per últim, el diumenge 5, durant tot el matí (de 8.00 a 14.00 h), es provarà la iniciativa de la ciclovia, en la qual diversos carrers del centre de Pineda de Mar quedaran exclusivament dirigits a la circulació de vianants i de vehicles sense motor.
 
Es poden consultar totes les activitats de les Jornades de Cicloturisme i Caminar al lloc web del Cycle & Walking Maresme