La novena edició de la Mostra Nacional de Teatre Amateur de Pineda de Mar arriba amb màgia

Hi ha programats 32 espectacles del 29 d’abril a l’1 de maig.

El regidor de Cultura de l’Ajuntament de Pineda de Mar, Francesc Millán, juntament amb Ramon Costa i Joaquim Gibert com a representants del Centre Cultural i Recreatiu, han presentat aquest dijous al migdia la IX edició de la Mostra Nacional de Teatre Amateur que se celebrarà a Pineda de Mar del 29 d’abril a l’1 de maig. Un cap de setmana en el qual el teatre serà el vertader protagonista al municipi amb un total de 32 obres programades per part de 29 companyies. Aquest any els organitzadors faran un reconeixement a la Federació d’Ateneus de Catalunya. Serà durant l’acte central previst per diumenge a les 13.15 h.
 
Per novè any consecutiu els principals carrers de Pineda de Mar tornaran a ser l’escenari de grups de teatre amateur d’arreu de Catalunya. El regidor de Cultura, Francesc Millán, ha destacat durant la roda de premsa la col·laboració entre la Federació de Grups de Teatre Amateur de Catalunya, el consistori pinedenc i el Centre Cultural i Recreatiu per organitzar el certamen.
 
Les xifres de l’any passat van ser optimistes per als organitzadors, que esperen superar els 5.000 espectadors i les 500 pernoctacions al municipi durant aquests tres dies. És per això que Millán ha destacat el benefici que aporta la Mostra al sector turístic i comercial de Pineda.
 
Un dels membres de la comissió organitzadora, Ramon Costa, ha explicat que per programar els 32 espectacles han hagut de fer una acurada selecció entre les propostes que van presentar les companyies amateurs i que n’han hagut de deixar fora una trentena. Costa ha explicat que com a novetat en aquesta edició s’ha incorporat la màgia, que anirà a càrrec del pinedenc Gerard Borrell. A la Mostra també s’hi podrà veure teatre de cafè, de carrer, infantil, gestual, lectures dramatitzades, poesia, musicals, monòlegs i circ.
 
L’acte principal serà el diumenge 1 de maig a les 13.15 h a la sala gran del Centre Cultural i Recreatiu. Enguany servirà per fer un reconeixement a la tasca de la Federació d’Ateneus de Catalunya.
 
Una altra de les novetats d’aquesta edició serà la utilització de la sala multiespai de la nova biblioteca Manuel Serra i Moret per fer-hi algunes actuacions. Els organitzadors també han precisat que en cas de pluja no se suspendrà cap representació ja que tenen previstes diferents sales interiors.
 
El preu de les entrades per a cadascun dels espectacles serà de tres euros i es podrà adquirir un abonament de 10 euros que permetrà als espectadors l’entrada a totes les actuacions de la Mostra.
 
Per la seva part, el president del Centre Cultural i Recreatiu, Joquim Gibert, ha volgut agrair la tasca desinteressada que fan els més de 200 col·laboradors de l’entitat que s’encarreguen de fer que la Mostra sigui un èxit.