Pineda de Mar es promocionarà al Saló Internacional de Turisme de Catalunya

També es presentarà la nova marca comuna Costa de Barcelona.

Pineda de Mar participarà al Saló Internacional de Turisme de Catalunya dins l’estand que la Diputació de Barcelona hi instal·larà del 7 al 10 d’abril. La presència de Pineda oferirà informació d’interès sobre la localitat i promocionarà els recursos turístics del municipi i el turisme familiar que ofereix als visitants i professionals que visitaran el Saló. Cal destacar també la participació de la Nova Associació de Restauradors de Pineda de Mar que promocionaran la gastronomia local.
 
S’estudiarà la creació d’una marca turística costanera per a Barcelona
Un dels actes destacats per a la promoció de la destinació serà el dijous 7 d’abril a les 11 del matí. Es presentarà l’estudi per a la creació d’una marca turística comuna per a les costes de la província de Barcelona. Els empresaris turístics de les comarques del Maresme, Baix Llobregat, Alt Penedès i Garraf parlaran sobre la possibilitat d’englobar les dues marques costaneres que hi ha en l’actualitat a la província (la costa Barcelona- Maresme i la costa del Garraf) en una sola.
 
Els resultats de l’estudi identifiquen la necessitat de situar l’oferta turística de les costes de Barcelona en un àmbit geogràfic concret i amb un reconeixement i posicionament a nivell global que reuneix la ciutat de Barcelona com a reclam turístic. Així, la potència del nom Barcelona afavoriria la millora de la competitivitat. Aquest estudi també respon als resultats presentats al Pla Estratègic de Turisme de Catalunya 2005-2010, que alerta sobre la debilitat dels actuals noms de les marques turístiques de la província de Barcelona.
 
La voluntat del sector és afavorir el treball conjunt per potenciar les dues zones actuals i, amb la unificació de les marques, arribar de forma més clara al públic, tant el de proximitat com el llunyà, que funciona a partir d’operadors turístics i intermediaris.
 
 
El SITC
El Saló Internacional de Turisme de Catalunya, que enguany celebra la seva vintena edició, reuneix els sectors relacionats amb el turisme de casa nostra, com agències de viatges i majoristes, empreses d’allotjament, companyies de transport, serveis turístics i organismes oficials, que presenten les seves propostes davant els altres professionals del turisme i els particulars que passen pel Saló. Com cada any, es convida un país estranger i una ciutat perquè exposin la seva oferta turística. En aquest cas, el país convidat és Algèria, i la ciutat convidada, Bilbao.