Es presenta la tercera edició de Gira Maresme

Els Ajuntaments de Sant Pol de Mar, Calella, Pineda de Mar, Malgrat de Mar, Palafolls, Tordera, Sant

A la presentació també hi han assistit alguns dels regidors de Joventut dels consistoris col·laboradors i han destacat la bona acollida de la proposta entre els grups participants.

Francesc Ribera "Titot" ha explicat que a Catalunya ha renascut la música tradicional feta amb noves tecnologies, i això és un símptoma que la música feta en català evoluciona i arriba als joves. En aquest sentit, "Titot" va afirmat que el valor real del concurs, més enllà del que el jurat pugui dir, és que els grups aprenguin a mobilitzar gent, que comencin a fer valer la seva capacitat per convèncer la gent.

A la presentació també s’ha pogut veure la web www.giramaresme.cat. L’acte ha acabat amb la signatura dels regidors de joventut dels diferents pobles que hi col·laboren.

Cal recordar que la segona edició del concurs Gira Maresme (2009), que va guanyar el grup malgratenc Daclub!, va comptar amb una important participació de grups maresmencs fins a arribar a la xifra total de 44. Per aquest motiu, els organitzadors volen seguir apostant per aquest format que pretén donar a conèixer els grups novells de música de la comarca. El període d’inscripcions és de l’1 d’abril al 3 de maig, i el veredicte es donarà a conèixer el proper 24 de maig. El jurat de Gira Maresme estarà format per professionals de la indústria musical i artistes, així com també per tècnics de l’àrea de Joventut dels diferents ajuntaments implicats en el projecte. A més, el concurs disposa d’un apartat de votacions populars a través del web que poden servir per decidir el guanyador en cas d’un possible empat entre els grups seleccionats pel jurat.