Entre el 60 i 70% d’infants amb dificultat d’aprenentatge tenen problemes de visió

Ho confirma l’estudi d’optometria que la Regidoria de Salut ha realitzat a 234 alumnes pinedencs.

Entre el 60% i 70% d’infants que tenen problemes d’aprenentatge, pateixen alguna disfunció visual. Aquesta dada ha estat confirmada per l’estudi de detecció precoç d’alteracions visuals que interfereixen en l’aprenentatge. Aquesta campanya, que organitza cada any la Regidoria de Salut de l’Ajuntament de Pineda de Mar, ja ha rebut els resultats dels exàmens visuals practicats a 234 alumnes de segon de primària de totes les escoles de la població.
 
En els resultats també van trobar una relació força directa entre aquests dos factors i van posar de relleu que la xifra total d’alumnes afectats s’eleva més en nens que nenes, ja que les dificultats en l’aprenentatge afecta entre un 18% i un 20% als nens i només en un 9% i 10% a les nenes.
 
Un dels problemes de visió més detectat és la relacionada amb errors refractius (25%), que ocasionen visió borrosa. També es van observar alguns casos de defectes en la memòria visual, un indicador revelador de dificultats en l’aprenentatge. El tercer problema més comú és relacionat amb la motilitat ocular, una de les patologies que més marge de millora té a través de la realització d’exercicis optomètrics. Per últim, també s’han detectat defectes en la visió binocular.
 
Els optometristes han acabat la seva actuació a la campanya amb una sèrie de reunions informatives que han mantingut amb els tutors i responsables de les diferents escoles on s’ha fet l’estudi, que compartiran els resultats amb les famílies dels infants.