Es presenten les Jornades de Cicloturisme i Caminar a Pineda de Mar

Tindran lloc del 3 al 5 de juny i inclouran tallers, taules de debat i diverses caminades.

L’alcalde de Pineda de Mar, Xavier Amor, el diputat de Medi Ambient de la Diputació de Barcelona, Joan Antoni Baron, i el director general de la Fundació ECA Bureau Veritas, Xavier Corominas, van presentar dilluns al matí les Jornades de Cicloturisme i Caminar, que tindran lloc entre el 3 i el 5 de juny a Pineda de Mar.
 
En la seva intervenció, Xavier Amor va destacar l’aposta de l’Ajuntament per a la mobilitat i l’ús de la bicicleta i les activitats esportives em general, fent especial menció al moment important en el qual està el consistori, a un pas de l’aprovació del Pla de Mobilitat Urbana del municipi. També va destacar el caràcter de posicionament turístic i ambiental que aporta l’ús de la bicicleta i de les rutes caminant i va esmentar la possibilitat d’introduir les ciclovies, espais al centre del poble on en segons quines dates s’afavoriria la utilització de mitjans de transport sostenibles enfront del vehicle a motor.
 
El diputat de Medi Ambient de la Diputació de Barcelona, Joan Antoni Baron, va recordar la càrrega d’emissions que suposen els desplaçaments en cotxe en la província de Barcelona i va fer menció a la funció de la Diputació en l’ajuda als ajuntaments en temes de mobilitat i sostenibilitat ambiental. Per la seva part, Xavier Corominas, director general de la Fundació ECA Bureau Veritas, va presentar el programa d’aquestes Jornades de Cicloturisme i Caminar i va posar èmfasi en un canvi de comportament dels ciutadans i en descobrir els valors paisatgístics del Maresme sense contaminació i fomentant l’exercici físic i la salut.
 
Aquestes Jornades, que tindran lloc a Pineda de Mar del 3 al 5 de juny, inclouran diverses activitats com tallers per als iniciats en la temàtica i taules de debat en format speed networking per als més experts, que podran debatre les seves experiències i coneixements. També es farà una presentació de dues experiències d’èxit a nivell europeu en l’àmbit del cicloturisme i el caminar. Es tracta de la zona del Danubi i del Ciclomundi, especialment ubicada al nord d’Itàlia. D’altra banda, es farà entrega de 43 bicicletes en el marc del programa de suport a la bicicleta per a la policia i tècnics municipals. Les Jornades també inclouran la participació gastronòmica per part de l’Associació de Restauradors de Pineda i altres grups de gastronomia locals.
 
També hi haurà diverses sortides tècniques com una caminada per la serralada litoral, una volta pel Maresme en bicicleta o Nordic Walking per Pineda, una modalitat de caminar en la qual s’utilitzen uns bastons per recolzar-se. Es farà una caminada popular del Maresme i també s’aprofitarà per provar la iniciativa de la ciclovia, en què diversos carrers del centre de Pineda de Mar quedaran exclusivament dirigits a la circulació de vianants i de vehicles sense motor.