La biblioteca de Pineda de Mar estrena edifici diumenge

Disposa 3.714 m2 útils, dels quals la biblioteca n'ocupa 1.806 repartits en tres nivells.

Aquest diumenge, 27 de març, s'inaugura la nova seu de la Biblioteca M. Serra i Moret, adscrita a la Xarxa de Biblioteques Municipals. Fins ara la biblioteca, en funcionament des de 1922, ocupava un edifici noucentista i ara s'ubicarà en un edifici de nova construcció al centre de Pineda. A l'acte d'inauguració, assistiran el president de la Diputació de Barcelona, Antoni Fogué, l'alcalde pinedenc i diputat de Participació Ciutadana, Xavier Amor, i el director General de Cooperació Cultural de la Generalitat, Norbert Tomàs. Així mateix, l'advocat, economista i divulgador científic Eduard Punset farà la primera lectura de la biblioteca, i també s'ha previst una cantata popular i diferents activitats a l'exterior de l'equipament.

El nou edifici, projectat pels arquitectes Maurici Sadurní i Susanna Carrión, disposa de 3.714 m2 útils, dels quals la biblioteca n'ocupa 1.806 repartits en tres nivells. A la planta baixa es troba la zona de revistes, audiovisuals i la zona infantil, mentre que a les dues altres hi ha el fons general, de referència i especialitzat. L'edifici també inclou una sala polivalent que comparteix vestíbul amb la biblioteca.

La biblioteca compta amb un fons de 27.000 documents i 155 subscripcions a diaris i revistes. Ofereix accés gratuït a Internet, zona Wi-Fi, informació i préstec. La biblioteca dóna 41 hores de servei al públic.

Per a la posada en marxa de l'equipament, que ha tingut un cost d'uns 4.729.000 €, la Diputació de Barcelona ha aportat 484.000 € en concepte d'ajuts a la construcció, adquisició de fons documental i audiovisual, i equipament informàtic. Pel que fa a les despeses de funcionament i manteniment de la biblioteca, la Diputació hi dedicarà cada any uns 145.000 €.

Inauguració Biblioteca M. Serra i Moret de Pineda de Mar
Dia: diumenge 27 de març de 2011
Hora: 12.00 h
Lloc: Biblioteca M. Serra i Moret
(Progrés, 22 - Pineda de Mar)