El vicepresident Manuel Chaves visita la reforma del pavelló Francesc "Nino" Buscató

L’alcalde pinedenc ha demanat al ministre un impuls per al passeig Marítim de Poblenou.

El vicepresident tercer i ministre de Política Territorial i Obres Públiques del Govern espanyol, Manuel Chaves, ha visitat Pineda de Mar aquest dijous al matí. L’alcalde pinedenc, Xavier Amor, l’ha rebut a les portes de l’Ajuntament i el ministre ha signat el llibre d’honor del municipi. Des de l’Ajuntament, el vicepresident i l’alcalde, acompanyats del delegat del Govern, Joan Rangel, i de la resta d’autoritats locals i comarcals s’han traslladat a peu fins al pavelló Francesc “Nino” Buscató per fer una visita a aquesta reformada instal·lació. Les obres d’aquest equipament esportiu municipal s’han finançat amb prop de 900.000 euros de l’Estat a través del Fons Estatal per a l’Ocupació i la Sostenibilitat. Precisament, el vicepresident Chaves ha destacat l’esforç inversor extraordinari del Govern amb l’aportació de 13 mil milions al conjunt de municipis de l’Estat.
 
En el cas de Pineda el govern central ha finançat 26 projectes i obres amb una aportació total de 7,3 milions d'euros repartits entre el 2009 i 2010. Per la seva part, l’alcalde pinedenc, Xavier Amor, ha qualificat de molt important la visita de Manuel Chaves a Pineda. Amor ha demanat al vicepresident l’ajut del govern de l’estat per avançar amb el projecte del passeig marítim de Poblenou. L'alcalde també ha destacat les obres de millora que s’han fet al pavelló que aquest divendres podrà conèixer el conjunt de la població amb la inauguració i homenatge a l'exjugador Francesc "Nino" Buscató que des d'ara dóna nom al pavelló.
 
Impuls al passeig marítim de Poblenou
El vicepresident del govern espanyol i l'alcalde pinedenc s'han reunit a porta tancada durant uns minuts a l'Ajuntament de Pineda. Amor ha demanat a Manuel Chaves l'impuls als projectes que l'Estat ha de fer a la població. Aquest és el cas de la urbanització del tram de Poblenou del passeig Marítim. Amor ha explicat que Chaves traslladarà la petició a la ministra de Medi Ambient durant la proper reunió del Consell de Ministres.
 
L'Estat ha invertit 7,3 milions d'euros en 26 obres a Pineda
El vicepresident, Manuel Chaves, ha destacat l’esforç inversor extraordinari del govern amb l’aportació de 13 mil milions al conjunt de municipis de l’Estat. En el cas de Pineda el govern central ha finançat 26 projectes i obres amb una aportació total de 7,3 milions d'euros els últims anys. Uns fons que han servit per finançar 16 projectes a Pineda el 2009. Els més destacats, per la seva despesa total, van ser la millora dels serveis de Pinemar (llum, aigua, voreres i telecomunicacions) amb 1.193.999 euros. També la urbanització de la plaça Reis Catòlics amb 522.049 euros, la urbanització del carrer Àngel Guimerà amb 458.123 euros i les obres al marge dret de la riera de Pineda amb una despesa total de 414.200 euros. La resta d'actuacions es van fer per a la millora de voreres. I el 2010 el Fons Estatal d'Inversió Local va finançar 16 projectes a Pineda. El més important pel que fa a inversió ha estat la reforma del pavelló del carrer Barcelona amb 899.274 euros d'inversió.
 
El finançament dels ajuntaments
El ministre de Política Territorial i Administració Pública, Manuel Chaves, ha dit a Pineda que l'objectiu de reduir el dèficit públic fins al 3% l'any 2013 impedeix abordar ara la reforma del finançament dels ajuntaments. Chaves ha dit que cal afrontar-lo en el moment adequat perquè ara totes les administracions tenen l'objectiu comú de reduir el dèficit públic. El ministre ha dit que coneix l'estudi presentat per la Diputació de Barcelona en el qual s'aporten dades sobre les despeses que afronten els ajuntaments, però corresponen a competències d'altres administracions com la Generalitat i l'Estat. Chaves ha reconegut que els ajuntaments també ho passen malament, com molts ciutadans que pateixen els efectes de la crisi.