Pineda de Mar clou les VI Jornades Econòmiques amb un missatge optimista

L'economista Àlex Rovira va posar les bases sobre l’excel•lència del treball.

El passat divendres 11 de març es van cloure les Jornades Econòmiques a Pineda de Mar i l’Alt Maresme. Enguany es va celebrar la sisena edició amb les fórmules de cooperació empresarials público-privades com a eix central. Després de dos dies de conferències, taules rodones i tallers pràctics el missatge va ser clau: cal confiança mútua entre sector privat i públic per poder cooperar i buscar noves sinergies de treball. Tots els ponents van coincidir en aquesta fórmula empresarial per reforçar el vincle i tirar endavant nous reptes econòmics per al municipi.
 
El segon dia de les Jornades Econòmiques a Pineda i l'Alt Maresme va començar amb una taula rodona sota el títol “Competitivitat empresarial com a estratègia de creixement”, moderada per Montserrat Vilalta, directora de l'Escola Universitària del Maresme i en la qual hi van participar Josep Aced, president de l'UPIC i Joan Gaspart, president del Consorci de Turisme de Barcelona.
 
En la seva intervenció, Josep Aced va posar de manifest les dificultats que es presenten a l'hora d'establir una empresa en un territori, en concret dins els polígons industrials. Aced va esmentar l'elevat preu del sòl en les zones corresponents a les rodalies de Barcelona i va destacar un seguit de temàtiques que poden afectar la competitivitat de les empreses catalanes. Els serveis com ara les estructures de transport, el subministrament elèctric i telecomunicacions, el manteniments o la seguretat en les àrees industrials van ser elements als quals Josep Aced va fer referència.
 
Per la seva banda, Joan Gaspart va explicar la fórmula que s'ha seguit des del Consorci de Turisme de Barcelona durant els últims anys i va destacar la generositat del sector públic a cedir la gestió dels recursos corresponents a la promoció turística al sector privat, fet que no es produeix en la majoria de ciutats espanyoles. Gaspart va voler deixar clara la necessitat del sector privat per tal d'involucrar-se en la promoció turística, destinant una partida econòmica específica a aquesta activitat. També va posar èmfasi en les múltiples possibilitats que genera el territori català, al qual li falta una mica d'agressivitat i de treball en equip per tal d'aconseguir els resultats desitjats en l'àmbit turístic.  
 
L’economista Àlex Rovira va ser l’encarregat de tancar la sisena edició de les Jornades amb una conferència que va deixar tothom content i va fer sortir els assistents amb optimisme. Rovira va prendre com a referència per a la cooperació efectiva la confiança, el compromís i la qualitat. La predisposició per aconseguir l'excel·lència en el treball i en l'entusiasme mutu com a vies d'èxit de fórmules de col·laboració possibles. Des d'un punt de vista filosòfic, Rovira va voler donar exemples de superació personal i de creença en les possibilitats de cadascú per tal d'eliminar els prejudicis que imperen en les relacions existents en la nostra societat. La responsabilitat individual en un projecte de qualsevol tipus és la base del seu èxit, així com l'actitud del seus agents i el coneixement i l'habilitat per portar a terme els seus objectius. La conferència d'Àlex Rovira va servir per donar una pinzellada d'optimisme a unes Jornades Econòmiques que van gaudir d'una gran assistència de públic.
 
Finalment, l’alcalde de Pineda de Mar, Xavier Amor, va agrair al públic la seva participació a les Jornades i va mostrar el seu interès per dur a la pràctica al municipi algunes de les iniciatives posades sobre la taula aquests dos dies.