Catorze ajuntaments constitueixen a Pineda de Mar la Xarxa d’Emprenedoria del Maresme

La signatura s'ha fet dins el marc de les VI Jornades Econòmiques.

Catorze ajuntaments de la comarca han signat aquest divendres 11 de març al migdia, en el marc de les VI Jornades Econòmiques a Pineda de Mar i l’Alt Maresme, la constitució de la XEM (Xarxa d’Emprenedoria del Maresme). Es tracta d’una iniciativa que promouen conjuntament el Consell Comarcal del Maresme i el parc científic i de la innovació Tecnocampus Mataró-Maresme. Sorgeix del Pla Estratègic del Maresme per crear una oferta conjunta dels serveis públics que existeixen a la comarca per donar suport a les persones emprenedores amb ganes de crear una empresa, amb la voluntat de proporcionar a aquests serveis el valor afegit que l’usuari necessita.
 
La XEM (www.xem.cat) té com a objectiu la generació de l’ecosistema per al suport a l’emprenedoria i la creació d’empreses al Maresme. Aquesta xarxa neix amb la voluntat de prestació de serveis per l’estimulació de tot el cicle d’emprenedoria: sensibilització i motivació, gestació, anàlisi de la idea i posada en marxa (localització territorial del talent), consolidació amb valorització de la innovació (universitat i Tecnocampus) i difusió d’aquesta innovació en tot el territori (Consell Comarcal del Maresme i els 30 municipis de la comarca).
 
De moment, i amb la perspectiva de noves adhesions, catorze municipis (Alella, Argentona, Arenys de Mar, Arenys de Munt, Caldes d’Estrac, Canet de Mar, El Masnou, Pineda de Mar, Premià de Mar, Premià de Dalt, Sant Iscle de Vallalta, Sant Vicenç de Montalt, Tordera i Vilassar de Mar) formen part de la xarxa, i properament ja han confirmat que s’hi adheriran també Montgat i Dosrius.
 
Per primera vegada, la XEM se centrarà en els serveis i no en els municipis com s’ha fet fins ara, de tal manera que qualsevol emprenedor que vulgui crear negoci al Maresme obtingui els serveis que cerca a la XEM, independentment del seu municipi d’empadronament.